Sport

Maja Magnussen skjøt Sola videre i Europa – Vi kan slå hvem som helst

Med sine syv mål ble høyrekant Maja Magnussen toppscorer da Sola tok sin fjerde strake seier i EHF European League. Nå er de sikret avansement til kvartfinalen i sin debutsesong i Europa.

Stavanger — – Det er dødsdeilig å være videre, sier Magnussen til RA etter kampslutt.

Hun står nå med 40 mål i EHF European League og har i likhet med resten av laget storspilt i Europa denne vinteren. Dagens kamp var intet unntak da ungarske Motherson Mosonmagyarovari KC måtte se seg slått 27–22 i Stavanger Idrettshall. Det var det andre oppgjøret mellom de to lagene denne helgen, og Solas andre seier. Nå er avansementet allerede sikret, selv om det fortsatt gjenstår to kamper av gruppespillet. Trener Steffen Stegavik var både stolt og rørt etter kampslutt søndag.

– Det er ganske sykt at vi er videre! Jeg er så jævlig stolt over det vi driver med og blir rørt av å snakke om det. Å komme til kvartfinale i Europa er utrolig sterkt gjort.

Stegavik trekker fram at dette er en stor dag for hele klubben, ikke bare spillerne og trenerne. Han benytter anledningen til å minne om hvor utenkelig dette var for halvannet år siden.

– Det er ikke lenge siden vi var veldig nærme nedrykk, så vi har tatt noen steg den siste tiden som er helt enorme. Ingen hadde sett for seg dette, ikke i nærheten en gang.

Ny solid seier

Søndagens seier var aldri særlig truet og etter noen rufsete første 20 minutter hadde Sola god kontroll. Bakover regjerte Marta Barka, mens kantene Magnussen og Camilla Herrem var blant de to som sto fram offensivt.

– Vi har to kanter som er i norgestoppen begge to. Både når det gjelder snapp, kontra og skudd.

Stegavik

Magnussen synes laget gjør en god kamp, selv om litt slurv og dårlig fokus preger starten av kampen. Selv scoret hun syv mål, men at hun ble toppscorer var hun derimot ikke klar over.

– Oi, ble jeg det? Så gøy. Det kan jeg takke lagkameratene mine for. De spiller meg opp i gode posisjoner og gir meg gode vinkler å skyte fra.

Banens beste var det derimot Live Rushfeldt Deila som ble. Hun scoret blant annet fem mål fra sin venstreback posisjon. Magnussen er ikke bitter over at hun selv ikke fikk den tittelen.

– Live fortjente den! Hun spiller opp alle steinbra, er farlig på mål hele veien og er fantastisk i forsvar.

Fortsatt ikke sikret gruppeseieren

Sola har nå åtte poeng etter fire kamper, og er gruppeleder, fire poeng foran Motherson Mosonmagyarovari KC og ES Besancon Feminin. Likevel er ikke gruppeseieren helt i boks ennå. Det skal derimot veldig mye til for at gultrøyene fra Sola ikke tar førsteplassen til slutt. Med ett poeng til er Sola sikret. Tar de ikke ett poeng, må derimot Besancon slå Motherson neste helg, samtidig som Sola må tape med åtte mål mot Besancon.

– Tar vi ikke gruppeseieren nå, så fortjener vi den ikke. Tar vi poeng i Zagreb er det gjort, så det bør vi klare.

Stegavik mener gruppeseieren er alfa omega for veien videre. Med andreplass er sjansen stor for at SG BBM Bietigheim blir kvartfinalemotstander.

– Jeg mener de er det beste laget i turneringen. Så vi bør for all del unngå å måte de i kvarten.

Magnussen er positiv med tanke på veien videre og mener gruppespillet har bevist at de virkelig har noe i denne turneringen å gjøre.

– Hvis vi spiller på vårt beste, så er det få som kan slå oss. Nå gleder jeg meg først og fremst til å møte flere lag vi aldri har spilt mot før.

---

FAKTA

EHF European League kvinner, håndball.

Sola – Motherson Mosonmagyarovari KC 27–22 (16–12)

Stavanger idrettshall. Tilskuere: 784

Dommere: Malgorzata Lidacka og Urszula Lesiak fra Polen.

Utvisninger: Sola 1 x 2 min, Motherson Mosonmagyarovari KC 2 x 2 min.

Sola: Tonje Haug Lerstad, Amalie Frøland – Angunn Gudmestad, Hege Danielsen Holgersen 1, Lene Kristiansen Tveiten, Frøydis Wiik Seierstad 2, Maja Magnussen 7, Karoline Jensen, Kristiane Knutsen 1, Live Rushfeldt Deila 5, Kristina Sirum Novak 5, Martha Barka, Pia Tomine Gundersen Furu, Camilla Herrem 5 (1).

---

Mer fra Dagsavisen