Sport

Han har barbert hodet og syklet fra Trondheim til Oslo til inntekt for kreftsaken

Patrick Ulriksen (29) mistet selv bestefaren til kreften. Nå håper han å kunne bruke sin posisjon som Oilers-spiller til å inspirere flere til å bidra til saken

Bilde 1 av 2
Følg RA Sporten på Facebook!

– Når vi er i den posisjonen vi er som toppidrettsutøvere, har vi mulighet til å bidra. Da føler jeg meg forpliktet til å gjøre det. Kreft kan være en tøff ting å snakke om, men om vi er mange som går fram og støtter saken, blir kanskje enda flere med.

Det sier Patrick Ulriksen til RA. Den 29 år gamle Oilers-backen, som kom til før fjorårssesongen, har gjort flere stunt til inntekt for kreftsaken i løpet av de siste årene.

LES OGSÅ: Slik går det med dem som forsvant fra Oilers i sommer

Syklet Trondheim-Oslo

I fjor sommer satte han seg på sykkelsetet og syklet fra Trondheim til Oslo for å samle inn penger sammen med Hockey Mot Kreft-organisasjonen. Senere samme år var han en av fire spillere som barberte bort alt håret i forbindelse med Oilers sin Rosa sløyfe-innsamling.

– Den sykkelturen fra Trondheim til Oslo skal jeg ikke gjøre igjen. Det var fælt, sier Ulriksen og ler.

Men det var verdt det. Det ga en betydelig sum penger til en god sak. En sak som Ulriksen dessverre har fått et personlig forhold til.

Han mistet farfaren sin som følge av magekreft.

– Han hadde riktignok levd et langt og godt liv. Det aller verste er når det er barn involvert. Det må være helt forferdelig, å bli foreldre og så få en slik beskjed. Derfor er jeg veldig glad for at Superselma-prosjektet finnes, sier han, og referer til Støtteforeningen for Kreftrammede sitt barneprosjekt.

Startet i 2007

Ulriksen skryter av hvor flinke Stavanger Oilers som klubb er til å fronte veldedige saker.

Grunnlaget for det hele startet allerede i 2007, da klubben ikke hadde verken noen stor tilhengerbase, DNB Arena eller et eneste NM-gull.

Da satt en gjeng fra Oilers rundt et kafébord i Nye Loen på Nærbø etter en trening. Lars-Peder Nagel og Dennis Sveum var blant spillerne som ble enige om at de burde se på om de kunne bidra med mer enn «bare» ishockey i lokalsamfunnet. Det ble starten på Oilers-spillernes veldedighetsfond, som eksisterer den dag i dag.

Kjetil Garvik er informasjons- og samfunnskontakt i Oilers. Omtrent halve årsverket hans går med arbeid med veldedighet. Det er han stolt over.

– Vi lever i et samfunn hvor du helst skal tie stilt om du bidrar med ting. Vi tror på å snakke høyt om det. Kan vi bruke vår merkevare til å spre et slik budskap, er ingenting bedre, sier han.

Klubben setter hvert år ned et årshjul med veldedige saker de ønsker å fronte. Neste måned vil det kjøres tungt på en ny Movember-kampanje. I tillegg har man gjengangere som Bamsebonanza, samarbeidet med sykehuset og Stine Sofie-stiftelsen, samt holdningsprosjektet «Behold korken på». I løpet av året skal 2000 elevere gjennom sistnevnte.

Patrick Ulriksen skal selv snakke for elever på Gosen skole om alkohol og rus denne uken.

Garvik mener det er uvurderlig å ha personligheter som ham i klubben.

– Patrick er med sine holdninger som snytt ut av nesen på Oilers-filosofien. Vi hadde ikke hatt mulighet til å gjøre så mye hadde det ikke vært for spillere som ham.

Mer fra Dagsavisen