Sport

Berntsens største pluss og største minus i oppkjøringen

Først i den siste kampen i Marbella vil Viking toppe laget. Trener Bjarne Berntsen har likevel noen tanker om status så langt.

Følg RA Sporten på Facebook!

Fire treningskamper og en haug med doble økter har blitt gjennomført siden Viking-spillerne møttes etter ferien 13. januar. Da RA spurte Bjarne Berntsen om hva han var fornøyd med, og hva han er mindre fornøyd med så langt, kom svaret kontant.

– Den største utfordringen vår så langt har vært at vi har hatt litt for mange spillere i gym-en i stedet for på banen.

Treneren tenker selvsagt på vinterens store signeringer Veton Berisha og Yann-Erik de Lanlay. De har ikke spilt kamper. Så har de også hatt selskap av litt for mange midtstoppere der.

– På den positive siden så har vi trent veldig godt. Vi har fått gjennomført alle øktene på programmet så langt i vinter minus én når det var snøfall.

LES OGSÅ: Vikings økonomisjef (24) er yngst i Eliteserien

Klar for ny Spania-tur

Viking har økt treningsdosene ytterligere i år og gjengen som har vært med en stund virker å ha tålt det bra.

Neste uke setter Viking seg på flyet til Marbella i Spania. Da skal det slippes opp mer på mengdene. Det skal også spilles tre kamper. Viking reiser ned med 23 A-spillere – pluss én mann fra rekruttlaget.

Berntsen forteller at det vil ble flere 90-minuttere på banen. Så vil de også tilnærmet toppe laget for første gang mot Honka i den siste kampen.

– Da vil de vi mener ligger best an nå få sjansen, sier han.

Disse spiller mot Stabæk

Først skal de ut mot Stabæk søndag. Det er første kamp mot eliteseriemotstand i år.

– Det blir en god test mot et lag som har sluppet inn lite mål i vinter, sier Berntsen.

Viking mangler Veton Berisha, Yann-Erik de Lanlay, Axel Óskar Andrésson, Sondre Bjørshol (kjenning med en skade) og Fredrik Torsteinbø (sykdom).

De tre førstnevnte er alle på vei tilbake fra skade. De Lanlay har vært med på det meste denne uken, men spares til Marbella.

Viking stiller etter planen dette laget mot Stabæk (4-3-3): Austbø–Haugen, Hove, Vevatne, Vikstøl–Sebulonsen, Bell, Furdal–Bytyqi, Østensen, Ibrahimaj.

Så er det planlagt seks skifter i pausen.

Mer fra Dagsavisen