Viking

Slik blir Vikings 2024-oppkjøring

Møte med La Liga-motstand, to treningsleier og noen internasjonale kamper vil stå på Vikings meny foran 2024-sesongen. Samtidig irriterer trener Morten Jensen seg grønn over den sene seriestarten.

Stavanger — Alle kampene er fortsatt ikke spikret. Hvem som står på menyen på den tradisjonelle kampleiren i Marbella får nok Viking først avklart i januar. De grove trekkene ble tidlig i denne uken likevel spikret hos de mørkeblå.

Trener Morten Jensen legger ikke skjul på at de siste uke fikk seg en overraskelse da hovedterminlisten kom. Seriestart ble lagt 1. april – og ikke tidligere. Det var egentlig signalisert at det skulle bli slik og da måtte man revurdere litt på planene.

– Det var kjedelig! Jeg fatter ikke hvorfor vi har så sen sesongstart. Hvorfor vi ikke kan starte 9. mars eller 10. mars klarer jeg ikke å skjønne. Det er tull å utsette det i tre uker.

Den sene starten har nok med Østlandet å gjøre, men ikke begynn med det der Holmenkollen-greiene!

—  Morten Jensen

– Hvorfor tror du de gjør det?

– Det har nok med Østlandet å gjøre, men ikke begynn med det der Holmenkollen-greiene! Det har jeg hørt argumenter på før. Hva betyr det? VIF har knapt nok folk på tribunene uansett. Stabæk det samme. Det argumentet faller bort. Om det var et poeng som holdt kunne de spilt de kampene på Østlandet på mandagene heller, tordner Jensen.

Enkeltkamper i utlandet

– Er oppkjøringen satt opp litt med tanke på en Europa-deltakelse for Viking?

– Ikke primært. Vi skal møte Djurgården, men det var faktisk de som spurte oss om en kamp. Vi blir hjemme her stort sett i hele mars, men om det blir Europacup kan det være at det blir en liten tur ut for å møte internasjonal motstand. Til Nederland eller noe slikt, sier Jensen.

Erik Nevlands gamle klubb Groningen kan være et alternativ her.

Vi skulle gjerne hatt tre treningsleirer i 2024 også, men det er det ikke økonomi til i klubben.

—  Morten Jensen

– Dere hadde tre treningsleirer i 2023. Nå er tanken to. Ble det for mye?

– Nei. Vi skulle gjerne hatt tre i 2024 også, men det er det ikke økonomi til i klubben. Vi hadde ønsket tre på grunn av at det nå nok en gang blir tre og en halv måned med oppkjøring. Hadde oppstarten vært i mars, slik vi håpet på, hadde det holdt med to leirer. Ideelt sett, værmessig og treningsmessig, hadde tre vært fint nå også.

LES OGSÅ: Premier League-motstandere støtter Viking

Møter La Liga-klubb

At Viking reiser til Marbella, som de fleste andre klubber i Norge, er vanlig. At de setter kursen lenger sør og Gran Canaria er nytt av året.

– Det er for å sikre at vi får gode treningsforhold. Dette er en treningsleir. Ikke en kampleir.

Materialforvalter og lagkoordinator Stian Refvik var i fjor på tur her for å se på forholdene. RBK har reist hit tidlig på vinteren i flere år. Molde har gjort det samme i det siste. Klimatisk er øyen utenfor Afrikas kyst ideell. Forholdene er langt mer værsikre enn det spanske fastlandet på denne årstiden.

Kamp blir det også – selv om Jensen snakker ned betydningen. Avtalen er at man skal få til et møte med A-eller B-laget til Las Palmas. Bo Andersens gamle klubb spiller i La Liga.

– Møtet mot Las Palmas betyr like mye som kampen mot Ulf nylig. Spillerne vil få 45 til 30 minutter for å avslutte oppholdet, sier Jensen.

– Om det blir A- eller B-laget vi møter avhenger om de går videre i den spanske cupen, opplyser Refvik.

LES OGSÅ: Thorstvedt på eksklusiv liste

---

FAKTA

Slik blir Viking-oppkjøringen:

∗ 13. januar-28. januar treningsleir med tilhold i Maspalomas på Gran Canaria. Kamp mot Las Palmas er avtalt.

∗ En treningskamp mot Sandnes Ulf diskuteres onsdagen eller torsdagen etter hjemkomst fra Spania.

∗10. februar – treningskamp mot Djurgården i Stockholm.

∗13. februar til 25. februar – Treningsleir i Marbella og Puerto Banus. En kampleir hvor det i utgangspunktet skal spilles tre kamper. TIL har alt ymtet frampå at de ønsker en kamp. Dette avklares nok først helt i januar.

∗ Første eller andre helg i mars er en kamp mot Brann på tapetet.

∗ 19. mars – mulig kamp i Nederland før landslagspausen.

∗ 24. mars eller 25. mars generalprøve mot RBK – med 99 prosents sikkerhet.

∗ 31. mars eller 1. april – seriestart

NB! Det er også et håp om å presse inn en treningskamp mot FK Haugesund på en ledig dato.

---


Mer fra Dagsavisen