Viking

Denne midtbanemannen har Viking forhørt seg om

Kristiansunds Sander Erik Kartum (27) er blant midtbanespillerne Viking har på sin liste over potensielle forsterkninger og det har etter det RA kjenner til vært innledende samtaler rundt mulighetene for å få det til.

Kartum, som trives aller best som indreløper, endte med to scoringer og sju målgivende pasninger i nedrykkssesongen til Kristiansund. Han var på banen 28 ganger i serien og fikk på mange måter sitt gjennombrudd i Eliteserien i 2022 – etter å ha brukt litt tid på å ta nivået.

27-åringen ble kjøpt fra Stjørdals-Blink i 2021 for en sum som skal ha vær i underkant av en halv million kroner. Kontrakten hans med Kristiansund går ut etter 2023-sesongen og etter det RA kjenner til skal en summer rundt to millioner kroner være nok til å kunne starte prosessene rundt et eventuelt salg. Viking skal ganske nylig også ha vært i samtaler med folkene rundt spilleren om hvor landet ligger.

Sportssjef Erik Nevland i Viking bekrefter til RA at de synes Kartum er en god spiller, men ønsker ut over det å holde kortene tett til brystet.

Klubben har også i vinter varslet at de kommer til å være langt mer restriktive med å kommentere overgangssaker av konkurransehensyn.

Tiltakende interesse

Kristiansunds sportssjef Eirik Hoseth vil ikke si for mye om hvor det hele står, men innrømmer at det er tiltakende interesse rundt spilleren.

– Jeg har egentlig ikke noen kommentar til det. Det er spekulasjoner og det er alltid mye av det på denne tiden, sier Hoseth til RA.

Dersom Viking ønsker å handle må de nok likevel ikke vente for lenge. HamKam skal ifølge ryktebørsen allerede ha prøvd seg med et par bud, men spilleren skal ønske å ta et steg høyere opp i forhold til klubbstatus om han skal flytte på seg. Akkurat det kan være en god match for Viking – som nok også kan gi bedre utsikter til spilletid enn hva for eksempel de aller beste klubbene i Eliteserien kan.

Spillerens agent er Kevin Ingebrigtsen – bror til tidligere Viking-trener Kåre Ingebrigtsen.

Han forteller også til RA at det begynner å ta seg opp med både interesse og aktivitet rundt klienten.

– Det jeg kan bekrefte er at noen har forespurt seg nå, men før det er noe konkret ønsker jeg ikke å kommentere for mye, sier Ingebrigtsen.

Venter på Saletros

Kartum er heller ikke den eneste midtbanemannen på Vikings lister. RA har tidligere skrevet at klubben har Sarpsborg 08-profilen Anton Salétros høyt på sin ønskeliste. Han har en kontrakt som løp ut etter denne sesongen, men har fortsatt ikke funnet seg ny klubb. De mørkeblå skal fortsatt ha en stor interesse for å knytte seg til ham, men spilleren håper først og fremst å komme seg til utlandet. Dermed må man smøre seg med ytterligere tålmodighet dersom det skal dukke opp en mulighet.

For Viking handler også det hele om et totalbilde hvor en midtspiss nok er det som står aller øverst på handlelisten. Dersom de kunne landet dette først ville det gitt en helt annen oversikt over hvor mye penger de har å rutte med til å styrke seg i de andre posisjonene. Klubben ser også etter alternativer på venstre back og til høyre helt framme.

Aftenbladet har tidligere omtalt interessen for å hente tilbake Joe Bell (lån) og Adrian Pereira fra RBK.

Viking har i høst også vært på Island for å kikke på kantspilleren og landslagsmannen Jason Dadi Svanthórsson fra Breidablik, mens Tromsøs midtbanemann Sakarias Opsahl også skal være ansett som svært interessant med sin fysikk.

På spissplass er markedet som alltid vanskelig. Klubben var i sommer svært nære ved å hente nederlandske Dylan Vente fra Roda, men fikk nei helt i slutten av en kjøpsprosess. Spissen er nok fortsatt ønsket i Jåttåvågen, ettersom han ikke ble solgt likevel, men prisen er nok gått kraftig opp etter 13 seriemål på 16 kamper så langt denne sesongen.