Viking

Derfor dropper Viking prøvespilleren

Latif Issah Ahmed (20) fikk etter treningen tirsdag beskjed om at han ikke blir Viking-spiller i denne omgang.

Den raske venstrebacken, som hadde kontrakt med klubben Mobile Phone People FC i hjemlandet Ghana, har vist seg fram for Viking siden starten av juli.

– Han er en interessant spiller, og en vi vil følge framover, likevel har vi bestemt oss for at det ikke blir noen avtale nå. Vi har for mange utlendinger i stallen, sier sportssjef Erik Nevland til RA.

Vurderer lokale på prøve

Viking har nå sju spillere med utenlandsk statsborgerskap. Grensen i norsk fotball er på ni. Nevland har alle planer om å handle spillere i dette vinduet. Blant annet en erstatter for Veton Berisha på topp. Derfor vil klubben ha de siste plassene åpne.

Morten Jensen forteller at Issah Ahmed fikk beskjeden etter tirsdagens trening. Det blir hans siste med klubben i denne omgang. Han forteller at klubben har fått dannet seg et godt bilde av backen både som spiller og i gruppen. Han har kvaliteter, men ikke nok til å kunne gå rett inn på laget nå. Det er først og fremst den typen spillere Viking ser etter i dagens situasjon.

Jensen er klar på at det er vanskelig å være prøvespiller. Langt de fleste får ikke kontrakt. Likevel er han åpen for å prøve noen flere framover.

– Og da kanskje aller helst lokale etter pandemien. Det gleder vi oss til.

Han trekker raskt fram navn som Vidar-duoen Lukas Emmanuelsen, Jakob Segadal Hansen og Brodds Moses Leonidas som spillere det kan være interessant å bli bedre kjent med.

Stensness nærmere retur

Først skal det likevel spilles en svært viktig kamp i UEFA Conference League mot Sligo i Irland. Der er Jensen klar på at Viking vil stille sterkt.

– Vi spiller ikke kamp til helgen og det er ingen grunn til at vi ikke skal stille et så godt lag som mulig. Det er en svært viktig kamp og vi vil ikke gå på noen smeller. Du vet aldri selv om vi har en solid ledelse. Vi er ikke videre før vi er videre, sier treneren.

Han gleder seg også over at en sentral spiller virker å være nærmere en retur. Gianni Stensness har slitt lenge med leggen.

– Men vi håper det ikke er altfor lenge til han er aktuell. Han er blitt mye bedre, sier Jensen.





Mer fra Dagsavisen