Viking

Tripic: – En av de svakeste omgangene i min tid her

Viking snudde 0-2 til 2-2 mot Sandefjord, men etter kampen ga kaptein Zlatko Tripic det som skjedde før pause strykkarakter.

Spenningen var stor rundt hvorvidt Viking kunne gjøre en bedre prestasjon etter kamp i UEFA Conference League enn de gjorde mot VIF i serien sist.

Svaret på direkten var nei.

Et Viking, som sparte sentrale navn som Markus Solbakken og Zlatko Tripic fra start, så ikke ut som de hadde skjønt alvoret. Laget var overhodet ikke påskrudd fra avspark. Sandefjord fikk presse høyt, samtidig som Vikings midtbane ble fullstendig overspilt.

Legger du til at de personlige feilene florerte – og at eget press var fraværende – så var det lite å se på at det tidlig sto 2–0 til hjemmelaget.

Viking, for anledningen i hvite bortedrakter, skapte en del utover i omgangen. Det var likevel ikke så mye å si på at de lå under ved pause.

Så tok trenerne grep med to skifter. Inn kom Zlatko Tripic og Herman Haugen. Samtidig ble det lagt om til 3-5-2. Etter dette kjørte Viking over hjemmelaget, men svidde dessverre av altfor mange sjanser.

Totalt sett skulle de nemlig vunnet kampen om du teller målsjanser.

– Det var utrolig skuffende at vi ikke kom bedre i gang. Det var en av de svakeste omgangene i min tid her. Vi kom fra en god opplevelse mot Sligo og spilte slik. Så var vi mye bedre etter pause. Egentlig skulle vi vunnet kampen med mer effektivitet, sa Zlatko Tripic til Eurosport etter kampen.

Han erkjenner likevel det åpenbare:

– De var mye bedre enn oss før pause. Sånn sett fortjente de poeng.

Irritert trener

Bjarte Lunde Aarsheim var alt annet enn fornøyd – selv om det ble ett poeng.

– Vi viste karakter ved å snu det, men ett poeng er lite verdt. Dette ødela vi med prestasjonen i første omgang. Vi kom ikke i gang. Det var for mange hull og vi satte ikke press. Det gjorde at vi var tvunget til å gjøre et formasjonsskifte, sier han til Eurosport.

Bjarte Lunde Aarsheim

Lunde Aarsheim er også meget overrasket over hvor svake Viking var etter storseieren over Sligo Rovers.

– Det er en fordel å starte kampen når dommeren blåser. Jeg klarer ikke å være fornøyd med ett poeng. Vi skaper også mer enn nok sjanser til å vinne.

En av de som skuslet med sjansene var Kevin Kabran. Han kunne fort gjort tre mål. Samtidig serverte han også Sandefjord en scoring med en svak bakoverpasning. Han erkjenner glatt at første omgang var under enhver kritikk.

Utfordret på hvorfor Viking ikke setter sjansene svarte han følgende til rettighetshaveren:

– Godt spørsmål. Vi skaper nok til å vinne dette.

Haugen god

En som kanskje kan koste på seg et lite smil var Herman Haugen. Han presenterte seg virkelig etter sin retur fra utlån i OBOS-ligaen med scoring og meget solid spill. Backen var på rett plass til rett tid på 2–2.

– Veldig kjekt! Jeg la meg på bakre og forventet å få ballen. Så var det åpent mål, sier han.

Han poengterer også at første omgang var meget svak.

– Men vi skal ta med oss at vi klarte å komme tilbake.

Viking ligger nå på 5. plass på tabellen og synker stadig nedover etter den gode starten. Neste kamp er torsdag. Da er det returoppgjør mot Sligo Rovers i Irland.


Nyeste fra Dagsavisen.no: