Viking

Null Viking-dialog tross storspill

Samúel Fridjónsson (26) var igjen blant Vikings beste mot Sligo Rovers, men noen dialog om ny avtale med Viking er ikke-eksisterende.

Stavanger — Den islandske midtbanemannen herjet torsdag mot Sligo Rovers med både scoring og en fantastisk målgivende pasning.

Før søndagens møte mot Sandefjord har han vært på banen i 16 av 17 seriekamper. Elleve ganger har han startet.

I vinter så han ut for å være tapt for Viking. Det var forhandlinger med en klubb fra Østerrike om et salg, men en hasteoperasjon for blindtarmsbetennelse ødela det.

Etter en start på sesongen hvor han ikke spilte har han stadig blitt mer sentral i laget, men nå har han få måneder igjen av kontrakten i Jåttåvågen.

Normalt sett skulle en tro at Viking ville tatt opp en dialog om å forlenge. Det har ikke skjedd.

– Jeg har ikke snakket noe som helst med Viking om ny avtale. Ikke ennå, sier Fridjónsson til RA.

Svarer unnvikende

Det er omtrent det samme svaret den islandske midtbanemannen har kommet med hele sommeren.

Om han selv ønsker å fortsette i Viking vil han ikke si så mye om. Svaret fortsetter å være ganske så generelt og svevende.

– Jeg koser meg i Viking nå. Så får vi se. Du vet aldri i fotball.

Klubben selv har også lenge vært utydelige i sine svar rundt spilleren og vist til at det vil bli gjort en vurdering senere i sesongen. Da kan det være for sent – for Fridjónsson har lenge kunnet prate fritt med hvem han vil.

Mot Sligo torsdag kveld var han nok en gang en nøkkelpiller for Viking. Der Harald Nilsen Tangen ikke helt fikk det til for anledningen tok islendingen ansvar på motsatt indreløperplass.

– Er playoffplassen i UEFA Conference League sikret med 5-1?

– Det er ikke i boks ennå. De hadde et trykk mot oss en periode og vi skal fortsatt spille en kamp på gress i Irland. Det har vi ikke alltid vært like gode til, slår han fast.

Vil unngå ny nedtur mot Sandefjord

Før den tid er det likevel serien som gjelder. Viking skal møte Sandefjord på bortebane søndag. Også det på gress.

Klubben vil for alt i verden unngå en like pinlig opptreden som mot Vålerenga i etterkant av seieren mot Sparta Praha.

Da roterte man voldsomt på laget og ble regelrett rundspill av Dag-Eilev Fagermos menn.

– Vi vet hva som venter oss i Sandefjord og slet der i fjor. Nå har vi noe å hevne, sier trener Bjarte Lunde Aarsheim – og lar tankene gli til 3-0-tapet i fjor.

Med storseieren mot Sligo torsdag er langt på vei retten til å spille playoff til gruppespill i UEFA Conference League – og rundt 40 millioner kroner i rene startinntekter – være sikret. Man har også en så god pute at trenerne sannsynligvis kan spare enkelte spillere i Irland og tenke serie til helgen i stedet.

– Jeg håper vi har lært etter VIF-kampen. Vi må klare å komme oss opp på det samme tenningsnivået også i serien, sier Lunde Aarsheim.

Kaptein og innpisker Zlatko Tripic, som var strålende mot Sligo Rovers, er helt enig.

– Nøkkelen er å nullstille oss. Dette vil handle om det mentale i størst grad. Samtidig skal vi ta med oss selvtilliten som den gode prestasjonen i Europa nå ga oss, sier Tripic til RA.







Mer fra Dagsavisen