Viking

Børsen: Zlatko Tripic var kampens store ener

Kaptein Zlatko Tripic holdt hoff da Viking smadret Sligo Rovers med 5-1 i UEFA Conference League-oppgjøret torsdag. Her kan du sjekke Vikingbørsen.

6

Patrik Gunnarsson

God redning og rask forflytning på en avslutning etter corner fra kloss hold etter 33 minutter. Fikk ellers en svært rolig aften i en kamp Viking dominerte fullstendig. Egentlig handlet det om å holde konsentrasjonen. Det gjorde han. Sjanseløs på straffesparket på tampen.

6

Sondre Bjørshol

Solid og god kamp begge veier tilbake på høyre back i 4-3-3. Alltid villig til å løpe, taklingssterk og god i luften.

7

David Brekalo

Full kontroll bortsett fra i ett tilfelle defensivt – og da ryddet han selv opp i fasen etter. Ofte stopperen som tok med seg ballen og sto for oppspillene hos Viking. Bunnsolid kamp igjen.

5

Viljar Vevatne

Gult kort for å stanse en overgang etter elleve minutter. Tapte en viktig duell i luften som ga en god overgangsmulighet etter 18 minutter. Spilte seg opp etter en litt ruskete start og var stort sett solid etter det. Prøvde et langskudd denne gang, men traff ikke som mot Sparta Praha. Laget et unødig straffe på tampen.

4

Kevin Kabran

Godt distanseskudd i forkant av 1–0 som keeper ga retur på. Hadde litt for høy feilprosent. Fikk også en tidlig smell. Av ved pause.

7

Samúel Fridjónsson

Iskald da han banket inn 2–0 etter 8 minutter fra kloss hold etter 8 minutter. Årets vakreste touch på SR-Bank Arena da han hælchippet fram Sandberg på 4–0. Oppløftende kamp fra islendingen. Var mye involvert.

6

Markus Solbakken

Solid kamp av midtbanedirigenten. Et par gode pasninger direkte i bakrom, men kanskje enda viktigere var hans evne til å ta med ballen i fart framover for å skape overtall da Sligo la seg dypt.

4

Harald Nilsen Tangen

Lyktes aldri like godt som i sine beste stunder med å trylle på små flater – selv om han prøvde. Tatt av etter drøye timen til fordel for Kristoffer Løkberg.

5

Shayne Pattynama

Hadde grei kontroll defensivt, men var kanskje ikke like mye involvert offensivt som han ofte er som vingback i 3-5-2. Helt grei kamp.

3

Daniel Karlsbakk

Grufull feilvurdering på en overgang etter 6 minutter da han spilte til en dekket Tripic i stedet for to medspillere på blankt mål til høyre. Ble litt for mye oppspillspunkt og for stillestående. Da var han lett mat for store irske stoppere.

8

Zlatko Tripic

På rett plass til rett tid på 1–0. Fikk en svært lett jobb da han bredsidet inn scoringen etter fire minutter på åpent mål. Assist på 2–0 med et godt innlegg etter 8 minutter. Fantastisk legg tilbake til Mai Traore på 3–0. Full fyr fra første spark på ballen. Det skjedde noe konstant når Tripic var i nærheten av ballen. Så ut til å stortrives tilbake i sin gamle gode vingrolle i 4-3-3. Stor kamp av kapteinen.

Innbyttere:

6

Mai Traore

Inn for Daniel Karlsbakk ved pause. Fikk en drømmestart da han scoret etter 53 minutter – etter herlig forarbeid av Tripic. Har spilt på seg selvtillit og det viser. Virkelig i ferd med å ta nivået.

6

Niklas Sandberg

Inn for Kevin Kabran ved pause. Fikk også en kanonstart da han prikket inn 4–0 i lengste hjørnet etter magi fra Fridjonsson. Skudd like over etter 66 minutter. Skudd like utenfor etter 83 minutter, men burde han spilt Austbø?

Kristoffer Løkberg

Inn for Harald Nilsen Tangen etter 61 minutter. For kort tid til å få karakter. Misbrukte en enorm sjanse alene med keeper etter 69 minutter. Viste for tydelig at han skulle skyte i lengste hjørnet.

Simen Kvia-Egeskog

Inn etter 77 minutter for Tripic. For kort tid til å få karakter. Rakk aldri å markere seg veldig.

Edvin Austbø

Inn etter 77 minutter for Sondre Bjørshol. For kort tid til å få karakter. Prikket inn et fantastisk langskudd etter 85 minutter og presenterte sin fantastiske fot.