Viking

Tripic: – Boksehanskene må på

Zlatko Tripic og Bjarte Lunde Aarsheim forventer seg en motstander som sverger til fotball slik den ble spilt Storbritannia på 80-tallet og 90-tallet i Sligo Rovers.

Stavanger — Viking er i gang med oppkjøringen mot den tredje runden i UEFA Conference League og hadde mandag en intens økt i Jåttåvågen. Av de gode nyhetene er at Zlatko Tripic var med for fullt. Den ikke helt så gode er at playmaker Markus Solbakken måtte forlate treningen med smerter.

Trener Bjarte Lunde Aarsheim sier det har sammenheng med overtråkken han fikk mot Sparta Praha, men håper midtbanemannen blir klar.

– Ut over det Halvard Øen Grova (medisinsk ansvarlig) sa er det neppe så farlig, sier Lunde Aarsheim til RA.

Ut over det ser det ganske bra ut. Minus de solgte spillerne er det største savnet definitivt Gianni Stensness. Han er nok fortsatt ute en god stund med sinn leggskade. Her må belastning også gradvis trappes opp.

Lunde Aarsheim har heller ikke gitt opp håpet om at det kan komme en forsterkning før torsdag som kan gå inn som joker nå som overgangsvinduet igjen er åpent.

At Zlatko Tripic virker å bli klar er kanskje mer overraskende etter at han fortvilt satte seg ned og pekte på lysken på tampen av kampen mot Sparta Praha torsdag.

– Bare skuespill. Det var planlagt at jeg skulle ut etter 80-minutter, flirer kapteinen.

Selv om han spøker litt med det nå erkjenner Tripic at han var meget stiv.

– Det var min første start hjemme på kunstgresset på lang tid. Da var det å forvente, men jeg er frisk og klar til torsdag.

Var på plass i Irland

Viking er nå for alvor i ferd med å danne seg et bilde av irske Sligo Rovers. Assistent Ole Martin Nesselquist så søndag laget ryke ut med 2–1 etter ekstraomganger mot Wexford fra nivå to i den irske FA-cupen. Ifølge Lunde Aarsheim stilte de ikke helt toppet.

– De stilte nok med et lag som var litt blandet av de beste og nest beste. Vi har også sett en del video nå. Dette er et lag som spiller britisk. Det handler om å bruke kanaler, være direkte og komme til innlegg. De har mye energi og duellkraft. Her må vi ta krigen, slår treneren fast.

Formasjonsmessig forventer han seg en motstander som kommer i 4-2-3-1 eller en klassisk 4-4-2.

På papiret skal Viking være bedre enn klubben med kun fem ansatte fra den lille irske byen. Det trodde skotske Motherwell også. Så gikk de på hodet ut med 3–0 over to kamper.

– Vi er ikke i nærheten av å undervurdere dem! Dette er et godt lag, sier Lunde Aarsheim.

Skal Viking skaffe seg muligheten til å spille om de store pengene i den tredje gjeveste turneringen i Europa har de ikke råd til slikt. Samtidig må trenerne forberede spillerne på det de tror blir et helt annet kampbilde. Viking må nok styre spillet og ha mye mer ball enn mot Sparta Praha.

– På med boksehanskene

Kaptein Zlatko Tripic beskriver torsdagens motstander i Europa på følgende måte etter å ha sett videoer:

– Vi kan forvente et voksent, robust og fysisk lag. De spiller britisk 80-talls eller 90-tallsfotball. Her må boksehanskene på!

Samtidig mener han at nøkkelen for å overvinne det er å dra en aldri så liten Muhammad Ali. Det handler om å unngå at motstanderen får fatt på deg.

– Vi er bedre ballspillere og må unngå nærkontakt når vi har ballen.

– To kamper uten å slippe inn mål mot et så godt lag som Motherwell sier likevel sitt. Vi må bli bedre med ball, ha samtidige bevegelser, få folk inn i boksen og ha kvalitet, avslutter kapteinen.

I en siste og avgjørende runde før gruppespillet ligger Villareal (Spania), Nice (Frankrike), Hajduk Split (Kroatia), Vitoria (Portugal), Vaduz (Liechtenstein), Konyaspor (Tyrkia), Maccabi Tel Aviv (Israel), Aris Thessaloniki (Hellas), Steaua Bucuresti (Romania), Rapid Wien (Østerrike), Neftci PFK (Aserbajdsjan) og Dunajaka Streda (Slovakia) i potten over lag i Vikings trekningsgruppe 2. Den endelige trekningen inn til playoff skjer tirsdag.





Mer fra Dagsavisen