Viking

Stensness kan kopiere Kvammen

Australia kvalifiserte seg for fotball-VM mandag kveld. Dermed kan Gianni Stensness bli den første til å spille et VM som Viking-spiller siden Reidar Kvammen i 1936.

Viking-midtstopper Gianni Stensness og Australia vant straffesparkkonkurransen mot Peru 5–4 etter å ha spilt uavgjort 0–0 i ordinær tid. Det ga plass i Qatar-VM for australierne, som ble det nest siste laget som sikret seg plass.

Stensness var tatt ut til samlingen, men fikk ikke plass i Graham Arnolds kamptropp mot Peru. Stopperen har så langt fått to kamper etter landslagsdebuten 24. mars i år.

Tidligere har han vekslet mellom ungdomslandslagene til Australia og New Zealand, ettersom han har foreldre fra begge landene.

Det mye omdiskuterte Qatar-VM spilles i november og desember.

Dersom Stensness kommer seg med i troppen til Qatar, og får spilletid, vil han kunne bli den første som spiller i Viking til å delta i VM siden 1936.

– Så vidt jeg vet er det kun Kvammen som har spilt VM som Viking-spiller tidligere, sier fotballstatistiker Kåre Torgrimsen til RA.

Han peker på at det er flere spillere med Viking-bakgrunn som har spilt store mesterskap, men ingen han kommer på som har spilt VM mens de var i Viking bortsett fra legenden hos bronselaget.

– Dette er selvsagt kjekt for Viking. Han må komme seg med i troppen, men for oss ville det vært stort å få en mann i et VM, sier sportssjef Erik Nevland – og fortsetter:

– Når vi må snakke Kvammen er det lenge siden sist! Nå krysser vi fingrene for en god sesong her og uttak.

At Stensness spiller i et eventuelt VM i Qatar kan også gi Viking betalt. Ikke bare som utstillingsvindu.

– Jeg tror det er noen kroner å hente ja, men omfanget kjenner jeg ikke til, sier Nevland.


Mer fra Dagsavisen