Viking

Viking sikret tredjeplassen – nå skal spillerne belønnes

Grunnet en teoretisk mulighet for sølv ble medaljeseremonien utsatt.

Stavanger — Viking slo Odd 3–1 i sesongens siste hjemmekamp på SR-Bank Arena. Det gir Viking bronse i Eliteserien 2021, og trener Morten Jensen har belønningen til spillerne klar.

– Nå får de fri én ekstra dag, så det blir to dager fri for dem. De har ikke fått så mye fri denne sesongen, så nå skal vi ikke trene før på onsdag, sier Jensen til RA.

Da Jensen overtok Viking sammen med Bjarte Lunde Aarsheim var det mye skepsis til trenerduoen, som begge er hovedtrenere. De var tydelige i ambisjonen. De mørkeblå skulle ta steg nærmere toppen av norsk fotball. Det har de innfridd.

– Det er fantastisk. Nå er det 14 år siden sist Viking tok bronse (2007), og en plass må vi begynne klatringen, sier Jensen.

Teoretisk sølvsjanse for Viking

Molde, som ligger på andreplass, er tre poeng foran Viking etter 3-3- mot Lillestrøm søndag kveld. Det gjorde at Vikings medaljer ikke ble delt ut søndag.

For at Viking skal ta sølv må Tromsø beseires i siste serierunde, Molde må tape og Viking må spise opp 18 scoringer i målforskjell. Sjansene kan i beste fall kalles teoretiske.

Trener Jensen lar seg ikke påvirke av den utsatte medaljeseremonien.

– Det er nok surere for markedsavdelingen at medaljene ikke ble delt ut etter kampen. Vi vet det blir tredjeplass. Det er ikke sannsynlig at vi scorer 20 mål, sier han.

Berisha går for rekord

Den kampavgjørende scoringen var det Veton Berisha som sto for. Han scoret sitt 22. mål for sesongen, og det kom fra straffemerket. Nettkjenningen sikret plass i Europa for neste sesong, og der tror han Viking vil bite enda bedre fra seg enn de gjorde i fjor høst da Aberdeen var motstander i Europa-kvalifiseringen.

– Vi er bedre rystet nå enn vi var da. Klubben kommer bedre ut av det i den situasjonen vi er nå. Vi har tatt tredjeplass, og det betyr mye for både sponsorer og potensielle spillere, sier Vikings toppscorer.

Med scoringen drar han til Tromsø kun ett mål bak Egil Østenstads sesongrekord på 23. Til RA innrømmer han at det er noe han ønsker å oppnå.

– Jeg har lyst å score minst 23 mål. Uansett er jeg utrolig fornøyd med sesongen jeg har spilt. Jeg har gitt alt i både offensive og defensive situasjoner, selv om jeg har slitt med skader, sier Berisha.

Han har også båret kapteinsbindet gjennom sesongen.

– Det er kanskje det jeg er mest stolt av, å få være kaptein for denne flotte spillergruppen og med dette trenerteamet har vært en lett jobb, sier Berisha.

Toppscoreren trekker også fram resten av kapteinsgruppen i Viking, som blant annet fikk Zlatko Tripic tilbake fra tyrkisk fotball i mai.

– Nå har dere tatt ett steg nærmere toppen av norsk fotball. Er neste steg å vinne gull?

– Det vil jeg ikke uttale meg om nå, men vi vil jo ikke oppleve mindre neste år. Vi har en del å gå på utviklingsmessig. Det har vært en fin utvikling fra januar til nå, men vi har fortsatt mye vi kan bli bedre på, sier Berisha.

Løkberg skadet

I begynnelsen av kampen måtte Vikings Kristoffer Løkberg forlate banen med skade. Han utelukker likevel ikke siste serierunde.

– Leggen er blå og rød overalt, men nå er det fri fram til onsdag. Jeg håper det er bedre til da, så jeg satser på å bli med til Tromsø, sier Løkberg.

Etter tre poeng mot Odd søndag er Tromsø det eneste laget Viking ikke har poeng mot i Eliteserien 2021.

---

Kampfakta

Eliteserien, fotball.

Viking – Odd 3-1 (1-1)

SR-Bank Arena, 14103 tilskuere.

Mål: 0-1 Filip Rønningen Jørgensen (2), 1-1 Sebastian Sebulonsen (45), 2-1 Veton Berisha (str. 58), 3-1 Samúel Fridjónsson (75).

Dommer: Sivert Amland.

Gult kort: Filip Rønningen Jørgensen, Markus André Kaasa, Joshua Kitolano, Odd.

Lagene:

Viking (4-3-3): Patrik Gunnarsson 7 – Sondre Bjørshol 6, Gianni Stensness 5, Viljar Vevatne 5, Shayne Pattynama 4 (Yann-Erik de Lanlay fra 62.) – Harald Nilsen Tangen 4 (Rolf Daniel Vikstøl fra 62.), Joe Bell 7, Kristoffer Løkberg (Samúel Fridjónsson 6 fra 10.) – Sebastian Sebulonsen 6 (Simen Kvia-Egeskog fra 86.), Veton Berisha 6, Kevin Kabran 5(Mai Traore fra 86.).

Odd (5-4-1): Leopold Wahlstedt – Espen Ruud, Odin Bjørtuft, Steffen Hagen, Filip Rønningen Jørgensen, John Kitolano (Emil Jonassen fra 72.) – Sander Svendsen (Flamur Kastrati fra 72.), Joshua Kitolano (Syver Aas fra 89.), Markus André Kaasa, Conrad Wallem (Milan Jevtovic fra 72.) – Tobias Lauritsen.

---






Mer fra Dagsavisen