Viking

Medaljekampen: Mener Viking har noe å revansjere mot Odd

Søndag kan Viking sikre bronse i Eliteserien for første gang siden 2007. Det kan skje mot én av få motstandere Viking ikke har tatt poeng mot i år.

Stavanger — Tross snøvær i Stavanger og desemberkulde er Viking klar for oppgaven som venter søndag. Odd er ett av kun to lag de mørkeblå ikke har tatt poeng mot denne sesongen. Det ønsker de å gjøre noe med i kampen om medalje. Viking-trener Bjarte Lunde Aarsheim, som sammen med Morten Jensen overtok laget før sesongen, tenker ikke for mye på at laget kun er ett poeng unna å sikre bronsemedalje. Han kjenner heller ikke på medaljenerver.

– Jeg føler vi tenker på å avslutte bra. Gjør vi det kommer det automatisk. Vi er litt skuffet over de to siste hjemmekampene, og Odd slo oss sist. Vi har tatt poeng fra alle, så vi har noe å revansjere. Det er det vi tenker på nå, sier Lunde Aarsheim til RA.

Tromsø, som er motstander i siste kamp, er den andre motstanderen Viking ikke har tatt poeng mot i 2021.

Utviklingen har vært fin, og han tar steg.

—  Bjarte Lunde Aarsheim om Simen Kvia-Egeskog

Før søndagens serierunde, som er sesongens nest siste, er det fortsatt en teoretisk mulighet for andreplass, og dermed sølv. Treneren mener laget har tatt et steg nærmere toppen av norsk fotball, som var det de hadde håpet på.

– Uansett har det vært en bra sesong. Vi nærmer oss topplagene, og hvis vi klarer tredjeplass er det en veldig bra prestasjon. Vi har også slått og bitt fra oss skikkelig mot lagene som skal være bedre enn oss, og klart å kontrollere og dominere kamper. Vi vet det er en lang vei og mye å bli bedre på i ulike faser av spillet, men føler vi har sett utvikling. Det er vi glade for, sier han.

Vi kjenner litt mer på kulden nå enn til vanlig, men det er ikke noe som går ut over fotballen.

—  Bjarte Lunde Aarsheim

Kvia-Egeskog?

Som vanlig ønsker ikke trenerne å lette på sløret med hvem som starter søndagens kamp.

– Denne sesongen har vi vært veldig fornøyde med at det er sterk konkurranse, noe vi også har fått betalt for mot slutten av kampene da vi har gjort bytter som har ført til mål, sier Lunde Aarsheim.

Simen Kvia-Egeskog

– Hvor langt unna startplass er talentet Simen Kvia-Egeskog?

– Han er ikke langt unna, og har hatt gode innhopp hvor han har bidratt med målgivende. Han er absolutt en som vurderes. Utviklingen har vært fin, og han tar steg. Det er et utrolig spennende og nytt Viking-talent, sier Lunde Aarsheim.

Zlatko Tripic er fortsatt ute med brudd i foten, mens David Brekalo soner karantene etter han dyttet lagkamerat Patrik Gunnarsson forrige kamp. Viking-keeperen slengte seg i bakken, og dommeren fant fram det røde kortet.

Poteten Fredrik Torsteinbø var egentlig tilbake og klar til spill, men nå er han på sidelinjen igjen etter han skulle blokkere et skudd på trening.

Desemberfotball i Stavanger

Fotballsesongen i Norge blir stadig lenger, og nå spilles den siste hjemmekampen 5. desember. Til sammenligning ble cupfinalen i 2001 spilt 4. november, etter serien var avsluttet. Utviklingen de siste 20 årene med at sesongen varer lenger er noe som fører til at det blir stadig kaldere de siste serierundene.

– Det er ikke kjempekaldt, så det er ikke et stort problem her. Vi har hatt lite vind også, så spilleforholdene er gode. Vi kjenner litt mer på kulden nå enn til vanlig, men det er ikke noe som går ut over fotballen. Fotball er blitt en helårsidrett, og vi spiller ute i januar og februar også, sier Lunde Aarsheim.

Undervarme på SR-Bank Arena gjør at det er noe varmere enn bakken ellers, men banen blir naturlig nok noe hardere med kulden. Utfordringene med temperaturene vil sannsynligvis bli enda større i siste serierunde. Da venter Tromsø på Alfheim, hvor det nærmer seg 300 solgte billetter til Viking-supportere som tar turen nordover.

Kulden har Viking allerede merket i en enkeltkamp.

– I Kristiansund skled ballen litt annerledes, men det er ikke så kaldt her. Det er meldt greit vær til søndag også, sier Lunde Aarsheim.

Karlsbakk-avklaring

RA har tidligere omtalt at Bryne-spissen Daniel Karlsbakk er tilbudt kontrakt med de mørkeblå. Fredag skrev Stavanger Aftenblad at spissen er tilbudt en fireårsavtale, og skal bestemme seg i løpet av helgen.

– Jeg bestemmer meg innen søndag. Det er fristende med Viking, det skal jeg ærlig innrømme. Det kan se ut som at jeg blir Viking-spiller, sa Karlsbakk til Aftenbladet.

Søndagens kamp mellom Viking og Odd starter klokken 17.00 og kan følges hos RA.







Mer fra Dagsavisen