Viking

Furdal takket av

Johnny Furdal har ikke spilt en fotballkamp siden bortekampen mot Aalesund i august 2020. Nå er han ferdig.

Stavanger — Før lørdagens uavgjortkamp mellom Viking og FK Haugesund ble Johnny Furdal hedret på SR-Bank Arena. Grunnet sykdom er han ferdig som fotballspiller.

Han er allerede i gang med kursingen for å bli trener, og blir sannsynligvis værende innen fotballen.

– Siden jeg var to år har jeg spilt fotball, og er glad i fotball. Jeg er jo en fotballidiot. Etter endt karriere vil jeg bli trener, det er der det ligger. Det er målet mitt etter karrieren. Jeg vil bli best mulig som trener, sa Furdal til RA i forbindelse med påmeldingen til Uefas B-trenerkurs før sommeren.

Det er ikke en helt ukjent karrierevei han skal gå.

– I min storhetstid i Nest-Sotra var jeg juniortrener, men det var på lavt nivå. Utenom det har jeg vært med på litt forskjellige fotballakademier, men jeg har ikke hatt tid til å følge et lag skikkelig opp, sa Furdal.

Furdal kom til Viking da laget var i OBOS-ligaen i 2018, og ble cupmester med de mørkeblå i 2019. Siden august 2020 har han ikke spilt kamper, og han var optimistisk før 2021-sesongen.

– Vi må satse på at det blir bedre i 2021. Nå må jeg bare komme meg i god form, sia han til RA etter en trening i Randaberg Arena i slutten av januar.

Det ble aldri en retur til banen for midtbanebohemen.

Mer fra Dagsavisen