Viking

Alle ville ha en bit av Benny

Lørdag hadde Viking kampvorspiel i Vågen før derbyet mot Haugesund. Der kom en legende fra de mørkeblås historie.

Stavanger — Folk i alle aldre ønsket en bit av Vikings suksesstrener. Mannen med to cupgull og ett seriegull for de mørkeblå, Benny Lennartsson (78), var med på kampvorspielet før Viking-FK Haugesund.

Selv synes svensken det var godt å være tilbake i Stavanger, og under helt andre omstendigheter enn forrige besøk.

– Sist var det Reidar Goas begravelse. Denne gangen blir det spesielt å treffe alle jeg har jobbet tett med gjennom mange år i Viking. Det har vært mange oppturer og nedturer, men nå skal vi tenke på de lyse øyeblikkene vi hadde sammen, sier Lennartsson til RA.

Benny Lennartsson

Mye er forandret fra tiden han var ansatt hos de mørkeblå. Stavanger Stadion er byttet ut med SR-Bank Arena, logoen er endret og spillerstallen skiftet ut. Likevel følger han godt med på hva som foregår.

Forrige storkamp, med over 12.000 tilskuere, mellom Viking og Haugesund fikk han også med seg.

– Jeg var på cupfinalen. Der var Zlatko Tripic enorm. Han var skikkelig god. Nå er det engasjerende med det de presterer, sier den tidligere treneren.

Én av hans egne spillere er nå en del av Vikings trenerduo. Det gleder også klubblegenden.

– Det er spesielt kjekt at Bjarte Lunde Aarsheim gjør det så godt som trener. Som spiller gjorde han alle folkene rundt seg gode. Dessverre slet han med skader, men nå har han tatt med seg egenskapene som trener. Han gjør laget bedre, sier Lennartsson.

Viking-fest

Viking-Haugesund spilles lørdag klokken 18.00. Den kan følges direkte her.



Mer fra Dagsavisen