Viking

Berisha var langt nede

Da landskampene mot Latvia og Nederland gikk i vasken var Veton Berisha (27) langt nede. Håpet om å kunne spille foran et fullsatt SR-Bank Arena lørdag har holdt humøret oppe, men det blir en kamp mot klokken.

Stavanger — Viking-kapteinen skjønte tegningen tirsdag kveld og onsdag morgen før landskampen mot Latvia. Leggen var vondere enn normalt. Dette kom ikke til å gå greit – slik det som regel gjør. Landslagssjef Ståle Solbakken sendte ham hjem og de neste dagene kikket han bare på den pipende telefonen. Den normalt svært så blide og tilgjengelige Viking-kapteinen orket ikke å prate med mediene.

– Jeg var langt nede. Det var kjipt! Leit og trist. Dette var en mulighet som forsvant. Jeg føler jeg kunne bidratt, sier Berisha til RA etter onsdagens økt i Jåttåvågen.

For meg framstår ikke leggene til Veton noe problem.

—  Halvar Øen Grova

Målmaskinen vet ikke om han hadde fått spilletid i kampene når alt kom til alt. Samtidig vet man jo aldri. Kanskje var det han som kunne ha skutt Norge til VM-sluttspill. Nå fikk han aldri muligheten og måtte sitte hjemme i Stavanger og se Norge bli utspilt og utslått av Nederland.

– Alle vi spillere samlet oss på stadion for å se kampen sammen, sier Berisha – som erkjenner at Norge var sjanseløse i Rotterdam.

Håper å rekke FKH

Samtidig hadde han begynt å tenke på mulighetene for VM i Qatar. Det var en drøm og noe han var innstilt på å jobbe beinhardt mot. Nå må han i stedet konsentrere seg om Viking. Allerede lørdag er det duket for derby mot FK Haugesund. Det er ventet et fullsatt stadion i Jåttåvågen og det er slike kamper han elsker.

– Jeg håper å rekke det. Den kampen er det jeg har sett fram tid siden jeg ble skadet, sier Berisha.

Om han gjør det er fortsatt uavklart. Muskulaturen i leggen er problemet. Det hele kommer av den ekstreme spillestilen hans. Alle sprintene, og den voldsomme jobbingen begge veier, setter sine spor. For å unngå skader trenger han mer restitusjon enn mange. Fysisk trener og medisinsk ansvarlig Halvard Øen Grova erkjenner at det blir en kamp mot klokken for å rekke storkampen lørdag.

– Han trente litt med ball med meg for første gang i dag. Så litt styrke etterpå. Så tar vi det ett steg opp på torsdag. Det blir en kamp mot klokken. Han har også færre treninger i kroppen og grunnlag enn de andre, sier Øen Grova.

– Er det realisme i å få ham klar?

– Ja. Absolutt. Det er derfor vi prøver.

– Ikke et problem

Berisha var ute med leggtrøbbel også i sommer en liten periode. Likevel mener Øen Grova at det ikke er snakk om et problem. Han peker på at noen av gangene han har satt seg ned på baken i høst underveis i kampene også har vært av taktiske grunner.

– Han har vel mistet to kamper. Det er ingenting for en mann med hans spillestil. For meg framstår ikke leggene til Veton som noe problem. Det er bare å tilpasse det litt treningsmessig. Han har en enorm fysisk kapasitet. Helt i toppklassen. Da blir det sånn, sier Grova.

Hovedpersonen er heller ikke veldig bekymret. Musklene trenger bare litt hvile. Det er lite å gjøre med det utover det.

– Jeg sa før sesongen til trenerne at jeg regnet med at jeg skulle klare alt utenom tre-fire kamper i år hvis du tar med kort og skader. Dette er innafor om jeg spiller det meste i avslutningen. Litt må man også forvente som fotballspiller.

Dersom han blir klar er han ikke redd for noen reprise på bortekampen mot FK Haugesund på lørdag. Da skulle Viking prøve å dominere, men ble kontret i fillebiter.

– Jeg tror at om vi spiller som i det siste, og dominerer kampen, så slår vi dem. Vi er på et helt annet sted enn i vår og er mye mer solide på å styre kampene, sier Berisha – og minner om at hurtigtoget Ibrahima Wadji også er solgt hos FKH.









Mer fra Dagsavisen