Viking

Tar en stadig mer politisk rolle

Den syngende delen av Viking-supporterne har nå opprettet sin egen gruppe for idrettspolitikk og samfunnsansvar.

Leder Roar Åkerlund i Vikinghordene skulle ønske det ikke var nødvendig, men slik fotballen utvikler seg i det store bildet føler fansen at de må ha en klar stemme utad.

– Jeg skulle egentlig ønske at vi ikke behøvde å ha en slik gruppe. Aller helst vil vi jo være fotballsupportere, sier Åkerlund til RA.

De fleste har nok merket tilstedeværelsen til Hordene og Felt O i debattene både om Qatar, VAR og nå sist sluttspill i Eliteserien.

– Vi mener mye og det er et bevist valg at vi har tatt en rolle i det norske supportermiljøet.

Sist de luftet sine meninger var denne uken. Da stilte de opp utenfor Stavanger-kontoret til advokatfirmaet som nylig truet fotballbladet Josimar med rettslig forfølgelse på vegne av myndighetene i Qatar.

– Vi hang opp et banner med påskriften «Går over lik for sine klienter – boikott Qatar». Det er alvorlig og skremmende når en stat, som prøver å dekke over sine egne synder, hyrer et norsk advokatfirma for å kneble pressefrihet. Josimar har gjort en kjempejobb i en sak hvor mye av norsk presse har styrt unna. Det er viktig for oss å markere at vi støtter dem som tar den gravejobben, sier Åkerlund.

Også Viking skal få merke at stemmen deres blir stadig mer markant. Mange av de som har tilhold på Felt O har nå meldt seg inn i klubben.

– Egen klubb skal påvirkes til å gjære det rette. Vi har en stående invitasjon til et møte med leder Rune Bertelsen, men har nettopp satt vår nye gruppe. Men det møtet vil vi nok ha. I stedet for å skyte fra hoften på Twitter vil vi gjære ting skikkelig, sier Åkerlund.






Mer fra Dagsavisen