Viking

Styrelederen lover midler til å forsterke

AS-leder Stig Harry Christiansen er overfor RA klar på at styret vil gi trenerduoen verktøyene de behøver. Midler til spillersigneringer legges nå på bordet - selv om det vil bety et betydelig negativt økonomisk resultat i 2021.

Stavanger — Christiansen, som returnerte som styreleder i vinter, har i stor grad holdt seg i bakgrunnen etter comebacket i Viking. Nå tar han bladet fra munnen. Han liker selvsagt ikke verken tabellsituasjon eller tendens sportslig. Tabellen er ikke pen lesing i forhold til forventninger. Samtidig er han tydelig på at Bjarte Lunde Aarsheim og Morten Jensen har tillit. De skal bakkes opp i overgangsmarkedet som åpner på søndag.

– Ja. Det vil være mulig for dem hente spillere inn, slår Christiansen fast overfor RA.

Trangere uten salg

Allerede er det klart at Mai Traore slutter seg til stallen 1. august. Angriperen er kjøpt fra svensk fotball. Ut over det er det muligheter for å styrke flere posisjoner – og da gjerne defensivt. Det framstår som det mest prekære behovet for et lag som har sluppet inn over to mål i snitt per kamp så langt i 2021.

At AS og Christiansen, som sitter på pengesekken i Viking, gir grønt lys betyr også at klubben etter alle solemerker vil gå i et saftig minus i år hvis det ikke samtidig blir salg i samme vinduet. De er de smertelig klar over, men viljen til å satse er til stede hos aksjonærene. Det er Christiansen meget tydelig på.

– Resultater i en fotballklubb går opp og ned fra sesong til sesong. For å få et godt resultat i 2021 er vi helt avhengige av å selge spillere også. Samtidig er det likviditeten som styrer om vi har råd til å kjøpe. Det er noe rom. Så får regnskapstallene for 2021 eventuelt bli som de blir, sier Christiansen – og fortsetter.

– Bunnlinjen til Viking kommer i tredje rekke her så lenge vi har på plass likviditeten. Viljen til å ta et minus er til stede.

Kan vente med storsalg

Christiansen og Viking har lenge håpet på et storsalg av stoppejuvelen Henrik Heggheim i sommer. Samtidig har hans markedsverdi åpenbart tapt seg for hver eneste mål som har gått inn feil vei. Dermed ser også styret at det kan være smart å ha is i magen. Man kan investere penger nå for å øke markedsverdien hans for et eventuelt salg neste år. Det kan alene rette opp det hele.

Joe Bell er også en spiller det fort kan bli bud på. Midtbanespilleren er i kvartfinale i OL med New Zealand og det gjør åpenbart noe med attraktivitetsnivået hans. Skulle han imponere på en så stor scene er veien kort til bud.

Viljen til å ta et minus i 2021 er til stede.

—  Stig Harry Christiansen

Styrelederen legger heller ikke skjul på at et salg også vil åpne helt andre muligheter i forhold til summer for å sjonglere for trenerduoen i vinduet som er åpent ut august.

– Et godt salg av én, eller flere spillere, vil selvsagt gjøre alt mye lettere. Også i forhold til det totale økonomiske resultatet.

Samtidig er Christiansen klar på at han personlig ikke tror Viking behøver å pøse ut penger på brannslukking.

– Jeg mener stallen vi har er god. Vi er ikke så langt unna og neppe i en situasjon hvor vi behøver å bruke en hel masse penger.

RA er kjent med at Viking har finsiktet flere aktuelle spillere den siste tiden. Foreløpig er det ikke gjort konkrete framstøt, men det kan nå skje i løpet av kort tid.

---







Mer fra Dagsavisen