Viking

Hadde ingen høyreback

Viking hadde ingen naturlige høyrebacker på trening torsdag. Om det også er tilfellet over pinsen må det tenkes kreativt.

Randaberg — Førstevalget Sondre Bjørshol har ikke trent vanlig denne uken, mens andrevalg Herman Haugen også glimret med sitt fravær torsdag.

– Haugen er blitt syk og er derfor ikke med, opplyser trener Morten Jensen.

I et strengt koronaregime må selvsagt Haugen bli helt frisk og teste negativt før han kan bli aktuell for å komme inn i gruppen igjen.

Sondre Bjørshol var på sin side til stede på Randaberg torsdag, men trente kun alternativt.

– Han har fått en kjenning med en skade. Det er ikke snakk om lysken som har plaget ham før, men noe muskulært.

Det tredje mer eller mindre naturlige alternativet på denne backen ville vært Sebastian Sebulonsen. Han gikk på lån til Mjøndalen forrige uke.

– Normalt sett kunne han blitt kalt tilbake på dagen fra det lånet, men den tilbakekallingsregelen trer først i kraft etter to uker. Det er ikke nok tid til at vi kunne benyttet den nå, sier Jensen.

Dermed må de tenke alternativt om både Haugen og Bjørshol mangler når mandag kommer og LSK står klare på Åråsen.

– Vi har nok av gode alternativer. Yann-Erik de Lanlay er høyrebeint og har spilt mye i posisjonen hos RBK. Viljar Vevatne, Rolf Daniel Vikstøl og Shayne Pattynama kan også alle brukes der, sier treneren.

Viking har startet seriespillet med å slå Brann med 3–1. Så ble det tap 5–0 for RBK og 1–0 hjemme for Tromsø i forrige runde.

Neste uke står LSK, Mjøndalen og FKH på programmet i det som er en svært hektisk start på sesongen for de mørkeblå.

---








Mer fra Dagsavisen