Sandnes Ulf

Sandnes Ulf til historisk NM-finale: – Sier mye om utviklingsarbeidet

De lyseblås gutter 19-lag slo Strømsgodset-juniorene 2-0 og tok seg videre til klubbhistoriens første NM-finale.

Sandnes — Sandnes Ulfs ungdomsarbeid har gitt avkastning, og et resultat av det er at de lyseblås juniorer vant NM-semifinalen mot Strømsgodset på Øster Hus Arena onsdag.

Sebastian Nilsen har trent juniorlaget noen sesonger, og er strålende fornøyd med å ha ledet Ulf til finalen.

– Det er historisk, og første gang i klubbens historie. Det sier mye om utviklingsarbeidet som gjøres i klubben, sier Nilsen til RA.

Når man først er i en finale kan alt skje.

—  Sebastian Nilsen

Ulf-trener: – Passet oss godt

Laget består av lokale gutter, og flere av dem har allerede debutert på A-laget – noen under Bjarne Berntsens ledelse. Spisstalentet Artan Memedov var med på å sikre finaleplass, det var også Jonas Brune Aune som har fått flere kamper i OBOS-ligaen, og ikke minst midtbanetalentet Daniel Braut.

I semifinalen var det ingen av spillerne med A-lagserfaring som fant veien til nettmaskene. Derimot var det Johannes Sletten Grüner som sendte Sandnes Ulf i ledelsen etter ti minutter. Fem minutter etter hvilen fikk de lyseblå straffespark, og da doblet Christer Ognedal Salvesen ledelsen fra straffemerket.

Ulf-keeper Tord Flolid tillot ikke at Strømsgodset fikk komme inn i kampen.

– Kampen ble egentlig som vi håpet og forventet. Vi traff godt på kampplanen, og spilte maskinforsvar i to ganger 45 minutter. Kampbildet passet oss godt, og egentlig burde vi punktert den mye tidligere med et tredje og fjerde mål, sier trener Nilsen.

Sebastian Nilsen

Defensivt spill

Ofte ønsker unge spillere å tenke ballbesittelse og teknisk fin fotball. Sandnes Ulf-treneren mener det ikke gjør noe at de lærer å spille mer som seniorer, og da gjerne kynisk.

– Vi gjør det som er best for å vinne fotballkamper. Spillerne må lære det, sier han.

Sandnes Ulf
Sandnes Ulf

Veien til NM-finalen har ikke bare vært enkel for Sandnes Ulf. Staal Jørpeland, Vidar og Sola ble beseiret før Viking sto for tur. Det endte naturligvis med seier for de lyseblå, og det ble også avansement fra kvartfinalen mot Lillestrøm.

Nilsen tror den tøffe veien til NM-finalen, med tre juniorlag fra Eliteserien, hjelper på mulighetene for NM-gull.

– Når man først er i en finale kan alt skje. Vi har vært underdog til nå, og det har passet oss bra, sier treneren.

Hvem Sandnes Ulf møter blir ikke klart før onsdag ettermiddag. Da møtes Grorud og Molde i den andre semifinalen, som spilles i Oslo.

Mer fra Dagsavisen