Sandnes Ulf

Derfor drøyde det med Landu Landu

Christian Landu Landu (29) signerte mandag ny avtale med Sandnes Ulf. Det gleder daglig leder Tom Rune Espedal - som beskriver spillermarkedet som mer utfordrende enn normalt.

Sandnes — Midtbanemannen med fortid i Viking og Tromsø, ble ikke tilbudt en ny avtale direkte etter sesongen. Det har hatt en sammenheng med totalsituasjonen for spillerlogistikk og hvilken rolle i hierarkiet han skulle ha.

– Christian signerte i dag, men at det drøyde handlet litt om begge parter. Han vil selvsagt spille så mye som mulig, men så har du en troppssammensetting å ta hensyn til. Så valgte vi å tilby avtale på bakgrunn av erfaringen han har. Han er også svært treningsvillig. Nå skal han trykke på for en plass i tropp og lag. Han er en av de etablerte nå. En av de som skal holde nivået, sier Tom Rune Espedal til RA.

Venter på Stølås og Olsen Øveraas

Klubben har nå 20 spillere på kontrakt. Av disse er 17 utespillere. Jørgen Olsen Øveraas har fortsatt ikke sagt ja til klubbens kontraktsforslag, men tilbudet står åpent.

Samtidig er en annen rutinert back i søkelyset i form av Haugesunds Alexander Stølås (32). Aftenbladet omtalte først interessen før helgen. Han har kontrakt i 2022, men det er dialog.

– Det er diskusjon og en reell mulighet. Nå må vi snart over på stadiet hvor vi diskuterer kontrakt, sier Espedal.

Axel Kryger, som nå har bygget hus i Sandnes, er også en mann som naturlig er på blokken i Sandnes Ulf og passer til profilen. Espedal har ingen problemer med å innrømme det.

– Så handler alt om timing. Han har ett år igjen av avtalen. Men Axel er absolutt i den gaten vi ser etter spillere.

Når det kommer til spillere ut har det ikke vært flere framstøt på kaptein Jostein Ekeland etter HamKams siste framstøt. Budene har ikke vært i nærheten størrelsesmessig.

Den spilleren som nok kommer til å forsvinne er Michael Baidoo. Elfsborg har fått akseptert et bud på ham, men ferie hjemme i Ghana har satt overgangen litt på vent. Spilleren ankom i går Sandnes – ettersom Ulf hadde sin første samling etter pausen mandag.

– Han reiser nok til Sverige for medisinsk test tirsdag eller onsdag, sier Espedal.

Etter det RA kjenner til skal budet på ham være i nærheten av det som kom i sommer. Et sted mellom tre og fire millioner. Det vil selvsagt åpne en del dører for Sandnes Ulf.

Vanskeligere marked enn normalt

Samtidig er ikke markedet enkelt for å kjøpe. Espedal peker på flere faktorer som gjør spillelogistikken ekstra vanskelig i OBOS-ligaen denne sesongen.

– Det har vært vanskelig i mange bransjer med utenlandsk arbeidskraft i pandemien. Folk er skeptiske til å reise. Da blir det naturlig mindre tilsig av spillere inn i Skandinavia. Den norske kronen er også mye lavere enn for eksempel den danske. Det spiller inn. På toppen av det betaler de mye bedre i Sverige nå på grunn av TV-avtalen. Lønningene er høyere, sier Espedal – og fortsetter:

– Sesongen i Eliteserien ble også avsluttet sent i 2021. Det er først nå agenter og spillere våkner. Vi ligger rundt en måned bak der vi normalt ville vært. Så er det ikke å legge skjul på at spillerne helst vil spille i Eliteserien. De sitter litt på gjerdet. Vi er en klubb i en sikte mellom Eliten og OBOS og vil gjerne hente ned spillere fra øverste nivå. Da må man ha litt tålmodighet.






Mer fra Dagsavisen