Sandnes Ulf

Gjenforenes for opprykk med Sandnes Ulf

Tommy Høiland og Bjarne Berntsen skal prøve å gjenta det de klarte sammen i 2018 med Viking.

Sandnes — Fredag ble Tommy Høiland offisielt klar for Sandnes Ulf. Den tidligere Viking-spilleren returnerer til Sandnes Ulf, hvor han var halvannet år fra 2012 til sommeren 2013. Der blir han gjenforent med sin tidligere trener i Viking, Bjarne Berntsen.

Til RA forteller Høiland at han hadde to alternativer:

  • Bli i Viking
  • Gå til Sandnes Ulf

Alt annet var utelukket for 32-åringen fra Bryne, som nå er bosatt på Mosterøy.

– Da Bjarne tok kontakt ble jeg glad. Jeg føler meg ikke ferdig som fotballspiller. Kroppen er bra, og jeg har mer å gi. Jeg er sjeldent skadet, sier Høiland.

Sandnes Ulf-trener Berntsen, som overtok laget i august, er ikke i tvil om hvorfor han har hentet sin tidligere elev tilbake.

– Han er en målscorer. Han har vist før at han kan være toppscorer i OBOS-ligaen. Jeg mener han er minst like god nå som da. Konkurransesituasjonen i Viking har vært uhyre tøff, sier Berntsen.

Berisha-konkurranse

Hos de mørkeblå har Høiland konkurrert med blant andre Veton Berisha, som i 2021 scoret 22 seriemål. Det er kun Egil Østenstad som står med flere i Viking-historien.

For en spillesugen 32-åring er det derfor riktig å finne en ny klubb.

– Det har vært en tøff konkurranse med Veton, og for min del ble det lite spilletid. Det er kjipt, for jeg har følt meg i veldig god form, sier Høiland.

Tidligere har det også vært rykter og spekulasjoner rundt en overgang. RA har tidligere omtalt at han ble tilbudt til Sandnes Ulf, da Berntsen var hovedtrener i Viking i 2020. Det ble ikke noen overgang, men litt over ett år senere sitter de sammen på Øster Hus Arena. Det er ikke tilfeldig.

Derfor ville Høiland til Sandnes Ulf

Høiland er tydelig på hvorfor han ønsket seg tilbake til de lyseblå.

– Sandnes som klubb tok meg inn i varmen da jeg var utfryst i Bryne, og ga meg en sjanse i toppfotballen. Jeg hadde et håp om å komme tilbake. Nå gleder jeg meg til å nå de målsettingene som klubben har satt seg.

– Tidspunktet var riktig nå. Jeg har gått lenge i Viking uten å få spille. Jeg føler jeg har mange gode år igjen som fotballspiller. Det blir for dumt å sitte igjen i Viking og trene. Jeg håper å spille kamper i Sandnes Ulf, og at den muligheten kommer, sier Høiland videre.

Trener Berntsen har kontrakt ut 2023-sesongen, like lenge som Høiland har signert for. I løpet av den kontraktstiden er målet å få laget opp til Eliteserien.

Opprykksambisjoner

Han tror Høiland vil være en viktig brikke for å nå målet om opprykk.

– Det aller viktigste var at han hadde lyst til dette, og var motivert til det. Vi har ambisjoner, og da må vi ha en god stall som også har spillere som har levert på dette nivået før. Da denne muligheten dukket opp var vi veldig glade for det, sier Berntsen.

Tommy Høiland

Opprykk er også en sterk motivasjonsfaktor for Høiland, som ble toppscorer da Viking rykket opp til Eliteserien.

– Det hadde vært utrolig kjekt å være med på noe slikt her også. Det er unge gutter her som er sultne på suksess. Når et kollektiv drar i samme retning er alt mulig. Nå er det tøff konkurranse i OBOS-ligaen, men sesongen da vi rykket opp med Viking er noe av det kjekkeste jeg har vært med på. Alle dro i samme retning, og det var lokale spillere. Det er noe jeg håper vi kan gjøre her også, sier Høiland.

Cupen neste

Etter OBOS-ligaen og Eliteserien ble ferdigspilt er det også klart at Brann rykker ned, og kommer på besøk til Øster Hus Arena neste år. De tapte kvalifiseringen mot Jerv, som vant etter straffesparkkonkurranse.

– Nå er konkurransen i OBOS-ligaen tøff, og det er et kjempeboost for ligaen med Brann, sier Berntsen.

– De kommer vel ikke til å ha et budsjett som legger seg midt på treet?

– De kommer til å ha et budsjett som er skyhøyt i forhold til OBOS-ligaen, så får vi andre kjempe knallhardt for den andre opprykksplassen. Samtidig ble det bevist i år også at det ikke nødvendigvis bare er to lag som går direkte opp, sier Ulf-treneren.

Sandnes Ulf har fortsatt flere avklaringer som skal gjøres på spillerfronten før sesongen går tidlig i gang. De lyseblå er nemlig videre til cupens fjerde runde, som spilles 12. mars. Da venter Start som motstander.

– Fjerde runde er uvanlig for Sandnes Ulf, og vi drømmer om å overraske. Da må vi være godt forberedt, sier Berntsen.

Det er flere avklaringer som ikke er gjort i Sandnes Ulf ennå. Tidligere i uken ble Ingvald Halgunset signert, mens Kristoffer Hay er hentet til klubben. Det er ventet avklaring på flere spillere i løpet av tiden framover. Berntsen vil ikke lette på sløret om det er spillere fra eget akademi som tilbys avtaler eller om det hentes noen utenfra.