Sport

– Ingen hemmelighet at Viking ønsket å bli kvitt meg

Tommy Høiland (31) åpner for at Sandnes Ulf fort kan bli neste stoppested i karrieren. Spissen takket også nei til en annen klubb i dette overgangsvinduet.

Følg RA Sporten på Facebook!

Sesongen har vært av den turbulente sorten for angriperen. Etter at overgangsvinduet stengte mandag åpner han nå litt mer opp overfor RA litt opp om hvordan situasjonen egentlig er.

– Det er ikke noen hemmelighet at Viking ville bli kvitt meg. Jeg måtte tenke meg litt om da de tilbød meg til Sandnes Ulf. Jeg har et veldig godt forhold til klubben og de fikk gang på karrieren min den gangen jeg lå litt nede. Så kan det veldig godt være at det blir Sandnes Ulf igjen i framtiden, men nå føltes det ikke riktig, sier Høiland til RA.

Sandnes Ulf var på sin side veldig klare på at de ønsket en retur i sommer. Steffen Landro sto med åpne armer og etter det RA kjenner til var Viking også villige til å se på en avtale for å kompensere lønnstapet Høiland måtte tatt.

LES OGSÅ: Overgangsvinduet er stengt - slik avsluttet det for Viking

Trives godt i Viking

Høiland er samtidig veldig klar på at han trives godt i Viking. Derfor er det selvsagt litt sårt at klubben prøver å gi ham bort – bare noen måneder etter at de ga ham en ny treårig avtale. Det stusser Høiland litt over.

Trener og sportssjef Bjarne Berntsen var likevel ikke til å ta feil av da han var med på sendingen til Eurosport i forbindelse med «Deadline Day» mandag kveld.

Han pekte på at Høiland ikke mer var noe førstevalg og at det hadde vært flere klubber inne i bildet.

– Når Tommy ikke spiller så mye han har gjort før har vi åpnet for at han kan gå til et sted hvor han kan gjøre det, sa Berntsen i sendingen.

For hovedpersonen handler det likevel om en totalpakke. Det er derfor han er igjen i Viking ut sesongen.

– Jeg trives veldig godt, selv om jeg selvsagt skulle spilt mer. Så ser jeg, som alle andre, at jeg ikke har prestert godt nok i de innhoppene jeg har fått. Slik det har blitt er det helt fair at Veton blir foretrukket på topp, sier Høiland.

Da Bjarne Berntsen valgte Even Østensen mot Strømsgodset sist ble i praksis Høiland degradert til 3.-valget på topp.

– Og jeg ønsker selvsagt å bidra. Det føler jeg også at jeg har gjort i det siste med scoring mot Mjøndalen og med assist mot Strømsgodset. Dette er litt den rollen jeg ble forespeilet før sesongen. Jeg skjønte at Veton Berisha var tiltenkt rollen som førstevalget. Denne situasjonen har jeg vært i før. Samtidig skulle det være en reell konkurranse om spissplassen. Det synes jeg ikke det var i starten. Da presterte ikke Veton. Den gangen var jeg frustrert. Det er mye lettere for meg å sitte på benken slik han presterer nå.

Høiland har flere ganger før fungert som «superinnbytter». Det var blant annet en rolle han ble mye benyttet i i Molde. Der var konkurransen også tøffere enn i Viking.

LES OGSÅ KOMMENTAR: - Signalene fra Berntsen er ikke å ta feil av

Sa nei til Mjøndalen

31-åringen, som ble kåret til «Årets Viking» av RA-leserne etter opprykket i 2018, kunne også ha gått til en annen klubb enn nabo Sandnes Ulf i dette vinduet. Det var faktisk snakk om en klubb på øverste nivå i Norge også.

– Det var en henvendelse fra Mjøndalen, men jeg var rask med å gi beskjed til agenten min om at det ikke var aktuelt nå, sier han.

Høiland sier at dette skjedde for noen uker siden.

Om det kom et nytt forsøk i timene før vinduet stengte fra samme klubb vet han ikke noe om. Det hadde uansett ikke vært aktuelt.

– Det eneste jeg hørte om konkret var da Viking ville ha meg vekk til Ulf tidligere i sommer. Da var det eneste som reelt sett var aktuelt for meg utenom var en gratisovergang til utlandet, sier Høiland – som skjønner godt at et slikt eventyr er stadig mer vanskelig å oppnå for en 31-åring som ikke spiller fast.

Høiland hadde likevel faktisk muligheten til det før han skrev ny avtale med Viking i vinter. Da kunne han signert for en dansk klubb ut sesongen.

Så sitter det samtidig langt inne for Høiland å bryte opp med familie og nybygd hus på Mosterøy. Det er selvsagt lett å skjønne.

Nå handler resten av sesongen om å gjøre det så godt han kan for Viking.

Så vil Høiland ta en ny vurdering av både situasjonen i klubben og for seg selv til vinteren.

Mer fra Dagsavisen