Sandnes Ulf

Tommy Høiland er på vei til Sandnes Ulf

Torsdag ettermiddag melder Sandnesposten at Tommy Høiland er på vei bort fra Viking, og at Sandnes Ulf er neste destinasjon.

Stavanger / Sandnes — Tommy Høiland får unnagjort den medisinske testen torsdag, og blir presentert fredag. Det melder Sandnesposten.

RA vet at det tidligere har vært jobbet med å få i havn en overgang for spissen fra Jæren, og at han selv ikke ønsket en overgang fra de mørkeblå.

I oktober 2020 sa han følgende i et intervju med RA, etter overgangsvinduet var stengt:

– Det er ikke noen hemmelighet at Viking ville bli kvitt meg. Jeg måtte tenke meg litt om da de tilbød meg til Sandnes Ulf. Jeg har et veldig godt forhold til klubben og de fikk gang på karrieren min den gangen jeg lå litt nede. Så kan det veldig godt være at det blir Sandnes Ulf igjen i framtiden, men nå føltes det ikke riktig.

Nå ligger alt til rette for at han skal gjenforenes med sin tidligere trener, Bjarne Berntsen, i Sandnes.

Han spilte for Sandnes Ulf i klubbens første sesong i Eliteserien, 2012, og gikk etter halve 2013-sesongen til Molde. Der ble han i 2014 utlånt til Lillestrøm, før han i 2016 spilte for Strømsgodset. Bryne-gutten gikk tilbake til Viking i 2017, og var med på opprykket fra OBOS-ligaen i 2018 og cupgullet i 2019. Det var også hos de mørkeblå han i 2008 fikk eliteseriedebuten, etter overgangen fra Bryne.

Før 2020-sesongen ble sparket i gang hentet Viking hjem Veton Berisha fra Brann. Fra da av har Høiland vært lenger bak i køen og hatt svært begrenset med spilletid for A-laget. Det har denne høsten resultert i kamper for Vikings rekruttlag i 3. divisjon.

Berntsen og Høiland har ikke besvart RAs henvendelser torsdag ettermiddag.


Mer fra Dagsavisen