Sandnes Ulf

Sebastian Nilsen utvikler fotballtalentene i Sandnes

Navn i nyhetene: Etter fire år i Hødd ble Sandnes Ulf neste stopp for Nøtterøy-karen.

Sandnes — Hvem: Sebastian Nilsen (33)

Hva: Spillerutvikler i Sandnes Ulf. Kom til klubben i mars, etter fire år som assistenttrener i Hødd.

– Nå har du vært i Sandnes Ulf noen måneder. Hvordan er inntrykket ditt av klubben?

– Det er veldig bra. Det er jo en klubb i utvikling, en ambisiøs klubb både på vegne av toppfotballen og rekruttering. Vi ønsker å utvikle oss som organisasjon, og bli bedre. Mye ligger til rette, det handler om å gjøre jobben.

– Og byen?

– Nå har jeg ikke vært så mye i Sandnes, på grunn av korona. For en som sist bodde på en liten plass er tilgjengeligheten og mulighetene større. For mitt bruk er alt helt supert.

– Du kom fra Hødd, hvor du har vært assistenttrener i fire år. Hva fikk deg til å flytte sørover på Vestlandet?

– Fire år i en klubb er blitt lang tid i fotballen, og jeg følte selv det var på tide å prøve noe nytt. Da muligheten om å komme til Sandnes Ulf dukket opp var det en enkel avgjørelse. Alt føltes rett, og det gjør det fortsatt. Ting klaffet, da gikk vi for det.

– Men du kommer ikke fra Vestlandet?

– Jeg er fra Nøtterøy, en mellomstor plass utenfor Tønsberg.

– Hvordan er du blitt tatt imot på Øster Hus Arena?

– Veldig godt. Det er mange hyggelige folk som jobber her, og er i klubben. Det merkes ekstra godt på kampdager, når det er mer folk her enn i hverdagene. Det er en åpen og inkluderende klubb, alt har vært bra.

– Hvordan ser arbeidsdagene dine egentlig ut?

– Det er litt variert. Hovedoppgavene mine hver eneste dag er å gjennomføre treninger eller kamper. Det er også forarbeid og oppfølging med spillerne. Jeg kommer stort sett til Øster Hus Arena i 10-tiden, så er det planlegging. Det er også mye fotballdiskusjoner. På kontoret diskuterer vi spillere og treninger. Det blir mye prating.

– Resulterer det i noe da?

– Det å jobbe med spillerutvikling er vanskelig å måle. Du kan gjøre verdens beste jobb, men det er en del tilfeldigheter i bildet også. Spillerne skal opp i en A-stall, og der skal de prestere. Det er vanskelig å måle.

– Hva er målet til rekruttavdelingen?

– Det er å utvikle lokale spillere til A-laget, som er fra Sandnes og omegn. Jeg tror man gjør lurt i å ikke tallfeste hvor mange. Det er ofte ganske generasjonsbasert. Noen ganger har man en god generasjon, mens andre ganger er det kanskje en svakere med en topp som er god. Målet er å bidra med lokale spillere. Det er også viktig å huske at vi ikke kan tvinge noen til å bli gode, spillerne må gjøre jobben selv.

– Hva er den store drømmen din da?

– Jeg har ikke én stor drøm, men har lyst å jobbe med toppfotball og mennesker i toppfotballen. Det å jobbe rundt et lag er det som trigger meg. Den store drømmen er å jobbe på så høyt nivå som mulig, men jeg har ikke noen ambisjon om et spesielt nivå.

– Vi får gå over til noen av de faste spørsmålene. Hvilken bok har betydd mest for deg?

– Jeg er ikke noe glad i å lese bøker, men det er én jeg har lest fem ganger. Det er «Godfoten» av Nils Arne Eggen.

– Hva er favorittmaten din?

– Det er biff, så klart. Med ovnsstekte poteter og bearnéssaus.

– Når koronapandemien er over, hvor går den første ferieturen?

– Det er et godt spørsmål, men det blir nok fort Gran Canaria. Litt Charterfeber.

– Hvem var barndomshelten din?

– Det er vanskelig å ikke si pappa.

– Av fotballprofiler da?

– Ørjan Berg. Jeg vokste opp med Rosenborg i Champions League, og han er Norges beste fotballspiller gjennom tidene.

– Hva gjør du når du skeier ut?

– Jeg lever et liv med bare utskeielser. Jeg har ikke noe spesielt jeg gjør, det er jo sånn livet med fotball er. Helgene forsvinner.

– Hva ser du på TV når du skal slappe av?

– Jeg ser alt av norsk fotball stort sett, og har sett alle OBOS-ligakampene så langt. Når jeg ikke ser fotball er det Norske Rednecks. Det er et klasseprogram.

– Hvis du skulle stått fast i en heis, hvem ville du stått med?

– Det må bli Nils Arne Eggen. Jeg er fascinert etter å ha lest boken mange ganger, og sett dokumentarer om ham. Han er en fascinerende karakter, og et idol for meg. Jeg måtte bare pratet fag med ham, og spurt hvorfor han trente som han gjorde. Jeg ville lyttet mye.

Mer fra Dagsavisen