Sandnes Ulf

Sandnes Ulf er blant ligaens tøffeste - Landro vil se mer

Steffen Landros menn er OBOS-ligaens nest råeste lag, forteller statistikken.

Sandnes — Etter sju kamper står Sandnes Ulf med 18 gule kort og ett rødt. Det er kun Stjørdals-Blink som har mer, med ett gult mer enn de lyseblå.

Sandnes Ulf-trener Steffen Landro er absolutt ikke bekymret for kortene.

– Jeg synes vi kan bli enda tøffere. Jeg mener vi har mer å gå på. Målet er å bli bedre på det tøffe, slik at vi unngår kort. Jeg ønsker at vi skal bli enda tøffere i spillestilen, sier Landro offensivt etter å ha blitt konfrontert med tallene.

Spillestilen peker han på som en viktig årsak. I oppkjøringen har Sandnes Ulf hatt et hardt treningsregime for å være best mulig forberedt fysisk. Han har flere ganger uttalt til RA at det fysiske henger sammen med at de skal spille med kraft.

– Dere ønsker å spille med kraft, er det noe av grunnen?

– Ja. Det er vår vei. Der de andre skal være spillende, skal vi være tøffe rundt motstanderens boks. Vi har vært OK til nå, men vi skal bli tøffere og enda verre å spille mot. Vi kan gjerne øke kortsnittet enda mer, sier strilen.

Landro vil ha riktige kort

Han kommer også med noen nyanser, og skiller tydelig mellom hvordan kortene kommer. Dårlig disiplin er ikke det treneren ønsker å se spillerne pådra seg kort for på banen.

– Vi må få mer riktige kort. Det er jo ikke alle som har kommet av at vi spiller tøft. Vi har snakket til oss gule kort og sparket vekk ballen noen ganger. Det må være for at vi er tøffe, ikke dumskap, slår Landro fast.

I fjor endte Sandnes Ulf på tiendeplass i «råtasstabellen». Der har de stukket oppover. En raffinering av spillestilen er blant faktorene, ifølge treneren.

– Vi er blitt vanskeligere å spille mot. Vi har fått et ekstremt høyt press, som er veldig bra for oss. Det ligger mye i at vi står høyere i banen. Vi har kun vært involvert i høyintensitetskamper, det er jo ikke bare vi som får kort der. Vi ser en tydelig tendens i at det er høyintensitetskamper vi spiller, og da følger det naturligvis med en del kort, sier han.

Én karantene unnagjort

En av konsekvensene med mye kort er karantener og utestengelser. Det er ikke noe som bekymrer Ulf-treneren.

– At alle spillere er innom én karantene eller to gjennom ett år er et must. I teorien kan alle få sju gule uten at det hemmer oss, sier Landro.

Midtbanegeneralen Adnan Hadzic og spissen Mathias Bringaker står med tre gule kort hver, og er dem med flest blant spillerne. Kun Ull/Kisas Henning Tønsberg Andresen har mer, med fire.

Snillest i klassen er KFUM-kameratene fra Oslo. De står med seks gule kort så langt. Åsane, som Sandnes Ulf spilte uavgjort 2–2 mot tirsdag kveld, er på plassen bak Sandnes Ulf. De har 19 gule kort, men ingen røde. Til tirsdagens kamp var Fredrik Mani Pålerud tilbake for de lyseblå etter karantene. Han pådro seg sitt andre gule kort, og dermed rødt, etter hjemmekampen mot Raufoss.

Naborivalen Bryne er på 14. plass med ni gule kort.

---

Tabellen

1. Stjørdals-Blink 19 1 22

2. Sandnes Ulf 18 1 21

3. Åsane 19 0 19

4. Ull/Kisa 14 1 17

5. Sogndal 12 1 15

6. Start 13 0 13

7. Aalesund 10 1 13

8. Jerv 9 1 12

9. HamKam 12 0 12

10. Strømmen 11 0 11

11. Fredrikstad 10 0 10

12. Raufoss 9 0 9

13. Grorud 9 0 9

14. Bryne 9 0 9

15. Ranheim TF 8 0 8

16. KFUM 6 0 6

Rødt kort teller som tre poeng, gult gir ett.

Kilde: Altomfotball.no

---

Mer fra Dagsavisen