Sandnes Ulf

Helt avgjørende fase for Sandnes Ulf

Sandnes Ulf tar imot Jerv søndag, og da håper trener Steffen Landro at flere lagdeler melder seg på scoringslisten.

Sandnes — De lyseblå har tatt begynt klatringen mot toppen, der de ønsker å være etter en poengfattig åpning på serien. Etter sju kamper har Sandnes Ulf kommet seg opp til tiendeplass. Likevel er det kun fire poeng opp til Fredrikstad på andreplass. OBOS-ligaen er jevn, og Landro mener de neste kampene blir helt avgjørende.

– Selv er dere på tiendeplass, men kun tre poeng unna fjerdeplass. Hvordan synes du åpningen på sesongen har vært for ligaen sett under ett?

– OBOS-ligaen er blitt sånn at du bruker ti kamper før det setter seg, så utvikler det seg skikkelig derfra. De første ti kampene ser det rart ut, så blir de beste best mens de svake får det tøft. Det handler om å få så mange poeng som mulig før runde ti, og være i posisjon til å være blant de beste derfra, sier Steffen Landro til RA.

Toppscorer fra Brann

Brann-utlånte Erlend Hustad er den Sandnes Ulf-spilleren som har scoret flest så langt. Med seks mål på sju kamper har han dobbelt så mange mål som spissmakker Mathias Bringaker. I tirsdagens kamp mot Åsane leverte jørpelandsgutten Bringaker to scoringer, og Sandnes Ulf begynner å få spisser som er vanskelige å møte.

– Jeg håper og tror vi er kommet til et sted hvor vi har skapt en større frykt. Det er en fordel at folk frykter spissparet vårt, som de kommer til å jobbe med å ta. Spissene skal fortsette å være gode, så må de andre utnytte den oppmerksomheten som brukes på dem. Vi skulle gjerne sett at vi kom inn i en fase nå med flere mål fra midtbaneleddet, forklarer Landro.

Steffen Landro

Kampen mot Åsane på tirsdag ga riktignok bare ett poeng med hjem til Sandnes etter 2-2, men Sandnes Ulf holdt et godt tak i kampen mot topplaget Åsane. Landro senker ikke ambisjonsnivået om opprykk. Han tror fortsatt det er mer å gå på. Blant annet må laget bli mer effektivt.

– Vi må bli enda bedre der vi er gode, i presspillet. Det ga oss to mål, og sjansen til flere. Det gjorde vi mot et lag som er vant til å spille seg ut bakfra. Vi har et høyt nivå, men ser vi kan være enda bedre. Vi skaper mye sjanser hver kamp, men kan bli enda bedre med ball, og spesielt i sjansesituasjoner. Vi skaper mye, men får ikke riktig uttelling på sjansene som blir skapt, sier Ulf-treneren.

Tror på Jerv

– Jerv ligger på femteplass, har de overprestert?

– Nei. De er det mest internasjonale laget i serien. De har ti utenlandske spillere og veldig stor X-faktor i laget. De er nok et lag som er der de er forventet å være. På sitt beste er de ekstremt sterke. Det er et lag jeg tror vil være mellom seks og ti på tabellen. Et vanskelig og tøft OBOS-ligalag, sier Landro.

Sandnes Ulf hentet den offensive stjernen Michael Baidoo fra Jerv i uken før seriestart. Han bekler rollen som indreløper i Ulfs 3-5-2.

Før søndagens kamp er Diego Campos toppscorer for Jerv med sine tre mål på sju kamper. Sørlandsklubben er det øverst plasserte laget med negativ målforskjell, etter å ha sluppet inn 13 mål på sju kamper. De har scoret ti. Sandnes Ulf er i null, med 11–11.

Kampen sparkes i gang søndag klokken 15.00, og kan følges direkte hos RA.


Mer fra Dagsavisen