Lokalfotball

Tok farvel med et smell

Spissen Norbert Marchewka (20) kunne nesten ikke fått en hyggeligere avslutning på sin karriere i Madla enn hva han gjorde i finalen av POL-turneringen lørdag.

Den polskættede angriperen, som etter planene skal til Brodd etter denne sesongen om ingen lag fra høyere nivå kommer på banen, scoret to ganger i finalen mot Vardeneset. Madla vant 7–4 i en ellevill kamp og i det som ble en verdig avslutning på den lokale fotballsesongen.

VBK fra 4. divisjon har tapt de siste tre finalene laget har deltatt i og ville gjerne snu trenden mot Madla fra 3. divisjon – som sto med sju titler i NSE POL-turneringen før denne finalen.

Ingen respekt

Laget fra 4. divisjon, anført av den gamle målkongen Morten Eriksen på topp, viste ingen respekt for de kongeblå og gikk tidlig opp til 2–0 i finalen etter mål fra tidligere Madla-spiller Aleksa Repanovic og etter et selvmål.

Madla kjempet seg likevel inn i det igjen. Først reduserte de til 2–1 på nok et selvmål, før Ali Memed nydelig tok ned en lang crosser og satt inn 2–2 nærmest alene med keeper.

Like før pause gikk så VBK igjen opp i ledelsen da Sebastian Skretting Sandtorv prikket et skudd ned i hjørnet fra 16 meter – mot klubben hvor broren er sportslig leder.

Madla var åpenbart ikke fornøyde ved pause og det viste også andre omgang. De kongeblå kjørte da fullstendig over VBK og sto mye mer opp i duellene.

Enorme i 2. omgang

Først sørget Norbert Marchewka for 3–3 da han omsatte et innlegg i mål fra kloss hold.

4–3 satte Benjamin Duric inn, mens Mathias Dessingue ordnet 5–3.

Målfesten var likevel ikke på noen måte over.

Norbert Marchewka ordnet 6–3 fra skrått hold – og drepte med det alt håp hos VBK.

Ali Memed var heller ikke ferdig og satte inn 7–3.

Det siste målet i lokalfotballen i år ble scoret av Marcus Laursen da han reduserte til 7–4 like før slutt. Laursen meldte nylig overgang fra Brodd.

Madla er dermed klubben med nest flest titler i POL-turneringens historie etter 7-4-seieren over VBK.

Norbert Marchewka var godt fornøyd etterpå.

– Det føltes bra. Vi tapte finalen for to år siden og måtte ta den hjem i år, sa han i Aftenbladets TV-dekning etter kampen.