Lokalfotball

Vidar-drama og comebackmål

Det var en fotballkamp helt utenom det vanlige da Vidar og Djerv 1919 spilte 4-4 i toppduellen på Lassa lørdag.

De rødkledde kunne sørge for at høsten langt på vei ble en duell mellom dem og Viking 2 om opprykket fra 3. divisjon avdeling 3 med seier mot tabellnaboen fra Haugesund. I stedet sløste de i en time voldsomt med sjansene, mens bortelaget scoret på nær sagt alt.

Mats Gramstad

Da Djerv 1919 satte inn 3–0 etter 54 minutter virket det kjørt. Så fant hjemmelaget plutselig åpningen på en retur etter et frispark fra Mats Gramstad etter 71 minutter. Simen Aanonsen satte inn 1–3 før Simen Haughom puttet 2–3 etter 75 minutter. Da Bård Brandeggen satte 3–3 etter 79 minutter stinket det snuoperasjon og hjemmeseier.

Reiste seg igjen

I stedet gikk hypereffektive Djerv 1919 opp til 4–3 etter 82 minutter.

Mange lag ville falt sammen etter det, men Vidar fortsatte å jakte. Da Mats Gramstad, divisjonens toppscorer, satte inn 4–4 etter 86 minutter på straffe var det egentlig svært fortjent. Vidar skapte flest sjanser og hadde mest ball over 90 minutter.

– Dette må ha vært en kjekk kamp å se med mye Hawaii-fotball. Samtidig slapp vi inn alt for lette mål. Fire scoringer skal holde til seier, sier Simen Haughom til RA.

Angriperen gjorde comeback for Vidar, hvor han ble toppscorer i fjor, etter å ha spilt vårsesongen for Eiger.

– Andreomgangen vår var bra. Det skal vi ta med oss. Da skapte vi mye og kunne snudd dette. Ut ifra forutsetningen skal vi nok likevel være fornøyd med ett poeng her. Både fordi vi lå under 3-0, men også fordi det ene poenget er viktig nok for å holde avstanden til Djerv 1919 på tabellen, sier Haughom.

Bård Brandeggen

Han var godt fornøyd med å være tilbake på gamle jaktmarker.

– Jeg liker meg på gresset her på Lassa.

Haughoms mål, og den elleville opphentingen, bidrar også til at Vidar fortsatt er ubeseiret hjemme i år.

Madla med viktig seier

Det ble også spilt flere andre kamper med lokale lag i 3. divisjon lørdag.

Madla tok en meget viktig 4-1-seier hjemme mot Stord i bunnstriden. Målene til de kongeblå ble scoret av Ali Memed, Einar Holst-Larsen, Preben Erland og debutant Reno Rantasalo.

Brodd benyttet også sjansen til å melde seg på igjen helt oppe i toppen etter tapet mot Viking 2 mandag da Vidar snublet. Ali Kilincs menn slo Bremnes 3–2.

Målene ble satt inn av Sindre Håland og to av Casper Aalen Norseng.

Viking 2 leverte også varene og fikk en luke på et par poeng på tabelltoppen etter at de slo Loddefjord med 3–0 hjemme lørdag. Målene ble scoret av Vetle Auklend, Felix Taraldset og Ola Visted.

---

Fotball, 3. divisjon avd. 3

Vidar – Djerv 1919 4–4 (0–2)

Lassa, 110 tilskuere

Mål: 0–1 Martin Pedersen (16), 0–2 Eirik Viland Andersen (45), 0–3 Mads Solberg Johannesen (54), 1–3 Simen Aanonsen (71), 2–3 Simen Haughom (75), 3–3 Bård Brandeggen (79), 3–4 Mads Solberg Johannesen (82), 4–4 Mats Gramstad (str. 86).

Vidar (4-3-3): Sondre Solås – Hossam Samir Ibrahim, Kjetil Log Rogne (Marco Scheffler i 20 min.), Simen Aanonsen, Nikolai Kolnes – Jakob Høviskeland (Arne-Amar Kotlica i 23 min.), Sander Remme, Jakob Segadal Hansen – Mats Gramstad, Bård Brandeggen, Simen Haughom.

Gule kort: Jakob Høviskeland, Vidar. Eirik Johansen Baugstø og Thomas Horneland, Djerv 1919.

Dommer: Mattias Gripsgård Sakstad, Flaktveit IK.