Lokalfotball

Madla kunne juble for opprykk

Mada rykker opp til 3. divisjon igjen på første forsøk etter et skikkelig drama i nest siste serierunde fredag kveld.

Stavanger — De kongeblå var avhengig av at Varhaug tapte sin bortekamp mot tabelltreer Rosseland for å kunne rykke opp fra 4. divisjon avdeling 2 før den siste serierunden. Samtidig måtte de gjøre jobben selv og slå Tasta borte.

Ved pause så det definitivt ikke ut for å gå den veien for Madla. Laget lå under med 2–0 på Stemmen. Ettersom Rosseland ledet 3–0 mot Varhaug på samme tid virket de å kaste bort en fantastisk mulighet.

Så våknet mannskapet til Lasse Ihle og Jakop Storhaug.

To kjappe scoringer fra Thomas Leidland sørget for at det raskt ble 2–2. Så festet laget grepet med 3-2-scoringen til Fredrik Czybulla Marthinussen. Norbert Marchewka ordnet så 4–2 og da virket løpet kjørt, men Tasta reduserte raskt til 4–3. Det hjalp likevel ikke.

Jakop Bomo og Theodor Seim spikret opprykket med 5–3 og 6–3.

Selv om Varhaug våknet i andre omgang ble det med Torben Dversdals to scoringer. Tap holdt ikke for Varhaug og dermed er Madla klare for lokalfotballens indrefilet igjen.

I avdeling 1 slo Hinna Riska med 2-1, mens Eiger vant 5-0 mot Sunde. Dermed kan også Hinna gå opp dersom de slår Eiger borte i siste serierunde.






Mer fra Dagsavisen