Lokalfotball

Sendte Sola nærmere drømmen

En debutant ble helt avgjørende da Sola slo Åkra 2-1.

Sola — Sindre Klingsheim Høgås fikk den debuten han hadde håpet på da Sola slo Åkra 2–1 i bunnoppgjøret.

Han kom inn i pausen og brukte kun åtte minutter på å score det første målet i Sola-trøyen. Målet kommer godt med, for gultrøyene på Sola kjemper mot nettopp Åkra i bunnen av 3. divisjon avdeling 3.

Selv var debutanten godt fornøyd med scoringen.

– Det var veldig kjekt å score, sier Klingsheim Høgås til RA.

– Er du en målfarlig spiller?

– Ja, jeg vil selv si at jeg er en målfarlig midtbanespiller som kan bidra i begge ender av banen, sier han.

20-åringen fra Stord kom til regionen denne uken for å studere. Ved en tilfeldighet hadde han kjennskap til Sola-trener Øyvind Meling, og skiftet dermed klubb for å spille fotball videre.

Sindre Klingsheim Høgås

Sola vil beholde plassen

Mens han jobber for å bli barneskolelærer vil det gå tid til å spille fotball for Sola, og plassen i 3. divisjon er viktig for ham.

– Klart jeg vil holde meg. Jeg jobber for laget, og merker at det er mye energi i spillergruppen, sier Klingsheim Høgås.

– Har du tro på at dere klarer å beholde plassen?

– Ja, etter det jeg har sett på trening denne uken så tror jeg det, sier 20-åringen.

Etter 71 minutter utlignet Åkras Håvard Vatland Karlsen, før Runar Hansson fant veien til nettmaskene med hjelp fra Klingsheim Høgås og ga Sola seieren.

Runar Hansson

Målscoring har vært ett av de store problemene til Sola denne sesongen. Generasjonsskiftet fra forrige sesong, og tiden i 2. divisjon, har svekket laget betydelig i starten av sesongen.

Etter bevegelsene på overgangsmarkedet, og spillere som kommer tilbake fra skadeopphold, er det en optimistisk Øyvind Meling som møter RA.

Sola-treneren: – Gir oss mer fylde

Sola-treneren, som opprinnelig kommer fra Bømlo, ser positive tendenser etter det som kan kalles årets viktigste seier så langt for gultrøyene.

– Ja, det vil jeg si. Det viktigste er at vi har slått Åkra to ganger, og vi har vært heldige med de nye spillerne som er kommet inn, sier Meling.

De nye spillerne presenterte seg greit i lørdagens kamp på Sola stadion, og det er spesielt én ting Meling verdsetter.

– De gir oss mer fylde, sier han.

– Nå har dere tilbrakt store deler av sesongen under streken. Har du tro på at dere klarer å beholde plassen?

– Ja, men vi må bli bedre på å score mål, sier Meling.

Nå står Sola med 15 poeng etter 16 kamper, og er dermed kun ett poeng bak Stord på sikker plass. Veien dit er langt fra umulig, men konkurransen er tøff med Haugesund 2 som har like mange poeng med én kamp mindre spilt.

Lørdag var også Viking 2 i aksjon av de lokale 3.-divisjonslagene. De mørkeblås rekrutter lå under 2–1 til pause borte mot Bjarg, men klarte å komme tilbake i andre omgang. Kampen endte 2–4 etter to scoringer fra Viking-talentet Edvin Austbø og hver sin scoring fra Jesper Fiksdal og Simen Kvia-Egeskog.

Mens bunnlagene møttes på Sola er det duket for en toppduell i 3. divisjon avdeling 3 mandag. Da kommer Brann 2 til Midjord for å måle krefter med Brodd, som for tiden er Stavangers nest beste lag bak Vikings A-lag.

Mer fra Dagsavisen