Fotball

Ikke vunnet på én måned: – Bekymret for trenden

Sandnes Ulf har ikke vunnet en fotballkamp siden 4. august. Det bekymrer Bjarne Berntsen.

– Jeg er bekymret for trenden. Nå har vi spilt fem kamper uten å vinne. Fortsetter det sånn sliter vi med å holde oss oppe blant de beste lagene.

Det sier Sandnes Ulf-trener Bjarne Berntsen til RA etter 5-3-tapet mot Start søndag ettermiddag. Forrige kamp Sandnes Ulf vant var 6-0-seieren mot Sogndal 4. august. Da så ting meget lovende ut. Siden den gang har det blitt tre tap og to uavgjort. De siste tre kampene har Berntsens lag sluppet inn 12 mål.

– Jeg har egentlig ingen god forklaring på formen vår, men det som er sikkert er at vi har slitt med uttellingen i det siste, spesielt på hjemmebane. Så har vi har møtt lag som akkurat i øyeblikket har vært bedre enn oss, erkjenner Berntsen.

– Hva må gjøres for å snu denne trenden?

– Først og fremst må vi se på måten vi spiller på. Er vi samlet nok? Eller er det for mye strekk i laget? I tillegg må vi være mye mer nøyaktige bakover slik at vi slipper inn færre mål, sier Ulf-treneren.

Forrige kamp slapp Ulf inn fire mål mot Mjøndalen. I dag fikk Start gjøre hva de ville - og scoret fem mål. Berntsen mener individuelle feil er en stor årsak til dét.

– Vi forsvarer oss ikke godt nok. En kombinasjon av at vi blir vi løpt i fra og individuelle feil, sier han og utdyper:

– I 1. omgang slet vi voldsomt med å få tak i deres vingback. Vi var alt for passive med våre backer, og vi lå for smalt. Det klarte vi å justere i 2. omgang. Etter hvert var det individuelle feil som gjorde at vi slapp inn de andre målene.

Det ville seg ikke for Anders Hiim og Sandnes Ulf i dag heller.

Grep ikke sjansen fra start

Etter det fatale tapet mot Mjøndalen så Berntsen seg nødt til å gjøre endringer i laget. Keeper Aslak Falch ble henvist til benk til fordel for Sander Lønning. Uten at det hjalp noe særlig.

– Jeg hadde håpet på noe bedre. Vi slipper inn for enkle mål og jeg slipper inn ett altfor enkelt mål, sier Ulf-keeper Sander Lønning til RA.

Sandnes Ulf-keeper Sander Lønning pratet med tidligere keeper Frode Olsen etter 5-3-tapet mot Start.

På 4-2-scoringen til Start skal Lønning ut å bokse ballen vekk fra farlig området. Han bommer totalt, og Cameron Cresswell kunne enkelt heade ballen i mål.

– En feilvurdering. Sånn som skjer. Jeg må se situasjonen på ny etterpå. Men jeg vet det var en stor feil, sier Ulfs sisteskanse.

To scoringer mot gamleklubben

En annen som har slitt de siste kampene, er Martin Ramsland. Han har ikke scoret siden Ulf vant mot Sogndal for én måned siden. I dag fikk han derimot hull på byllen - attpåtil mot gamleklubben.

– Et lite plaster på såret, det. Men i det store og hele var prestasjonen og resultatet skuffende, sier Ramsland til RA.

– Hvorfor går det så dårlig om dagen?

– Først og fremst må vi stramme oss opp bakover. Vi kan ikke slippe inn fem mål som vi gjør i dag, sier han og fortsetter:

– Vi er inne i en frustrerende periode. Men det er sånn som skjer med de fleste lagene i denne divisjonen. Vi må jobbe oss ut av det, avslutter han.

Sandnes Ulf fikk rom å kontre i mot Start, og utnyttet det til tider. Men det så verre ut bakover.


Sample HTML block