Fotball

Nå våger de å drømme stort

Med Zlatko Tripic (28) tilbake og nysignert avtale for seg selv, er ikke Kristoffer Løkberg (29) redd for å fleske til om mulighetene i Viking de kommende årene.

Stavanger — På samme dag som Tripic signerte en femårig avtale med Viking mandag skrev Løkberg under for to nye år med Viking. Når RA minner om at Tripic meldte høyt om jakten på titler sist han kom til Stavanger – og leverte – er ikke Løkberg sen om å følge opp.

– Jeg tekstet faktisk akkurat med Zlatko nå. Han er ikke her bare for å delta! Vi skal nærme oss toppen av norsk fotball, sier trønderen til RA.

Han er realist og innser at det neppe går på direkten, men det er ingen grunn for ikke å kjempe. Planen er nå å nærme seg en gullkamp i Eliteserien.

– Du må faktisk våge å si det. Det legger igjen noen føringen for hvor listen legges i hverdagen. Så er vi ikke dumme og naive. Det skjer ikke over natten. Vi var tusen poeng bak Molde og Glimt i fjor, men det handler om at vi skal nærme oss. Det finnes ingen unnskyldninger for hvorfor ikke Viking skal kunne vinne både serie og cup. Vi har lyst til å henge med til langt utpå høsten og gi folk noe å glede seg over.

– Du må jo ha et seriegull også før du gir deg?

– Selvsagt må jeg ha det! Jeg hadde ikke signert en ny avtale heller her hvis jeg ikke hadde troen på at det var mulig. En av de viktigste grunnene til at jeg ønsket å bli i Viking er at jeg kjenner på noe som er større en meg selv. Jeg kunne blitt bosmanspiller. Det er uendelig med muligheter for å tjene penger med en god agent i dagens situasjon om du er det. Men jeg var aldri i tvil. Dette handlet om noe større. Klubben, fansen og fellesskapet.

Ønsket seg lengre avtale

Når Løkberg nå forlenget med Viking var bakteppet at han selv har hevdet at han skal spille i ti år til på høyt nivå. Han ville ha en så lang avtale som mulig.

– I fotballen nå er det poppis med korte avtaler når du er rundt 30. Så så jeg akkurat noen semifinaler i Mesterligaen med en haug spillere rundt 35 år, sier Løkberg – og ramser opp navn.

– Jeg ønsket så lang avtale som mulig. Så har Viking egentlig en policy på maks to år i min alder. Samtidig finnes det unntak og det var helt greit at Zlatko fikk en så lang avtale. Nå skal jeg sørge for at Eirik Bjørnø angrer seg skikkelig når vi skal forhandle igjen om to år. Det kommer til å bli dyrt for ham, sier Løkberg – og ler godt.

– Hva med laget og årets sesong? Nå lukter det jo plutselig svidd av dette noen dager før seriestart?

– Dette blir artig! Så må vi sette sammen alle de gode enkeltspillerne til et godt kollektiv. Vi må terpe og ikke slippe oss ned på feltet. Der er der jobben starter. Grunnlaget for gode kamper legges i hverdagen. Da får du gode prestasjoner.

Glad Lunde Aarsheim

Trener Bjarte Lunde Aarsheim var meget godt fornøyd med at klubben hadde blitt enige med Kristoffer Løkberg.

Midtbanemotoren fra Trondheim er en av kontinuitetsbærerne i klubben etter hvert og har en stor tilstedeværelse utenfor banen.

– Det betyr mye for oss. Han er en type som tenker kollektiv først. En som alltid gir 100 prosent, jobber for laget og setter en standard, sier trener Bjarte Lunde Aarsheim.

Han liker også at spilleren er veldig nysgjerrig som type.

– Han har lyst til å bli bedre og er veldig levende i kommunikasjonen. Kristoffer bidrar alltid hundre prosent i kamp og på feltet. Han er meget god på å dra med de andre.

Bjarte Lunde Aarsheim peker samtidig på at han også kan bli bedre til tross for at han snart er 30 år.

– Han kan løfte seg i pasningsspillet – selv om han har blitt mye bedre de siste årene. Det handler litt om overblikket.

---





Mer fra Dagsavisen