Sport

Foran skjema: Slik seksjonerer Ulf-treneren sesongen

Sandnes Ulf-trener Steffen Landro har delt sesongen inn i flere seksjoner. Starten på den første har vært over all forventning.

Følg RA Sporten på Facebook!

2-0-seieren over Sogndal mandag gjør at klubben henger med i kampen om direkte opprykk fra start.

– Vi har åpnet sterkere enn skjema, men har fått som fortjent, sier trener Steffen Landro.

Kontrastene til oppkjøringen er sterke. Ulf tapte rubbel og bit. De så ut som alt annet enn en opprykkskandidat.

Ikke overrasket

– Hvordan kan de snu så ekstremt?

– Treningskamper skal brukes til å trene. Det handler om å finne styrker og svakheter. Vi eksponerte oss selv, men fikk også utrolig mange nyttige svar. Så har vi klart å gjøre noe med det raskt. Vi var hele tiden klare over at vi spilte sårbart i treningskampene.

– Men var du ikke litt redd engang som ny trener?

– Alle vet at jeg ikke vinner treningskamper. Det var jeg aldri redd. Det jeg var redd for er at lagene mine stort sett starter svakt eller middels. En god start her, for å skape engasjement i en klubb med ny arena, sto høyt på listen.

– Deler du sesongen opp i seksjoner med poengmål?

– Ja. Vi har flere klare poengmål. De vil jeg ikke ut med, men i hovedtrekk deler vi det opp i tre. De første ti kampene handler mye om kriging. Mange lag prøver å finne seg selv. Det handler om å raske med så mye som mulig, mens vi også bygger identitet. Den andre delen handler om å finne form og flyt. Da skal du være god og sette deg i posisjon.
Den siste gir seg selv. Da handler det om å kapitalisere på posisjonen man er i.

– Jeg tror fortsatt ikke vi er i nærheten av å se dette laget på maks.

LES OGSÅ: Sandnes Ulf med sterk borteseier over Sogndal

Bokser

Han peker på at det er svært viktig at laget står som ubeseiret. At de er ubeseiret hjemme, vinner borte og nå har holdt nullen er alle viktige punkt.

– Dere har nå Ull/Kisa og Strømmen før Tromsø og Ranheim står for tur, Er dere et skikkelig topplag med gode resultater i disse?

– Det er for langt fram å snakke om fire kamper. Det har ikke satt seg.

De to vi nå skal møte går fra å bli knust til å knuse noen fra runde til runde. Ull/Kisa blir knalltøft. Vinner vi den er vi i enda bedre posisjon.

Mer fra Dagsavisen