Sport

FK-lederen: – Klart vi vil høre med Berntsen

Viking FKs leder Rune Bertelsen legger seg nå langflat og erkjenner brudd på regelverkene til NIF i Bjarne Berntsen-saken. Dette blir de nå også gransket for. Samtidig strekker han nå også hånden ut til hovedtreneren.

Følg RA Sporten på Facebook!

Det er naturlig for oss å gå i dialog med Bjarne Berntsen nå. Det var et møte allerede i går og det er naturlig å ta opp igjen den tråden, sier Bertelsen til RA.

Representanter for FK vil også ta ny kontakt.

Vil dere igjen gå i direkte forhandlinger om en ny avtale som sportssjef i fortsettelsen?

Nå må vi finne ut hva han sier. Bjarne gjør seg vel sine tanker.

LES OGSÅ: FK-lederen: - Vi må få klarhet i noen ting

Brøt idrettens lover

Aftenbladet meldte tirsdag at Viking hadde gjort seg skyldig i brudd på idrettens og fotballens regelverk i oppsigelsen av Bjarne Berntsen. Ettersom trenere og spillere er ansatt i FK er det FK som må ta seg av alt det formelle rundt disse kontraktene. Det har ikke skjedd i Berntsen-saken - hvor AS har drevet prosessen. FK hevder å ha tilbudt bistand i forhandlingene, men AS-leder Thor Steinar Sandvik skal ha takket nei til dette.

Tirsdag la Bertelsen seg langflat og erkjente feilen.

Det er gjort prosessuelle feil her. Det kommer vi ikke unna, sier han til RA.

Bertelsen peker på at samarbeidet mellom AS og FK har vært godt i to-tre år.

Det har fungert godt at Bjarne Berntsen har hatt dialog med styreleder i AS underveis. Når det nå kom til en sutuasjon hvor det ikke var greit lenger så var det på det tidspunktet hvor behovet for å følge reglene kom så sterkt til syne.

Bertelsen sier at han har vurdert å trekke seg, men vil rydde opp.

Hvor står egentlig Viking FK i saken rundt Bjarne Berntsens framtid?

Det vil jeg ikke uttale meg om fordi det faktisk er en beslutning jeg ikke skal ta. Det er et samlet styre i Viking FK som må ta den. Så er det viktigste nå å høre hva Bjarne selv tenker. Styret samles tirsdag kveld for å finne ut hvordan vi skal håndtere saken videre. Vi vil ha god dialog med AS og er veldig interesserte i å rydde opp. Så er det fortsatt noen ukjente faktorer, men nå har vi startet på prosessen med å rydde opp.

– Aksjonærene viktige

Bertelsen forteller at styret i FK vil utpeke representanter til å ta prosessene framover. I dette styret er det for øvrig mye fotballkompetanse - blant annet i klubbens gamle kaptein Arild Ravndal. Erik Nevland, som er daglig leder i FK, har også møteplikt her i kraft av sin rolle.

Bertelsen er veldig klar på at det er gjort graverende feil i det formelle og tar ansvaret.

Samtidig har vi faktisk brukt veldig mye til på hvordan reglene skal praktiseres. Vi har vært i dialog med NFF rundt samarbeidsavtaler med FK og AS. Den problemstillingen som kom her - med sluttavtale eller avtaleforlengelse - hadde vi faktisk ikke sett for oss og reflektert rundt. Vi ble tatt veldig på sengen i starten av forrige uke. Det er i det øyeblikket at jeg for min del skjønte at vi burde ha kommet på banen. Dette er FKs anliggende. Samtalene med Bjarne skulle aldri vært avsluttet uten oss.

Han erkjenner glatt at det er utfordringer rundt måten norsk fotball styres på via den såkalte dualmodellen. Flere av klubbene ønsket lenge å åpne for AS-styrte klubber, men dette ble lagt dødt på fotballtinget i fjor. Da ble det fastslått at klubbene skal styres av medlemmene.

Dualmodellen inviterer på mange måter til problemer. Så er aksjonærenes bidrag i norsk fotball ekstremt viktig. For Viking har de de siste årene vært livsnødvendig, sier Bertelsen.

Han peker på at styres framste oppgave selvsagt er å følge idrettens regelverk og lage gode rutiner.

Viking er helt avhengig av et godt forhold mellom AS og FK videre også. Vi må få dette justert slik at det blir rett. Så har denne saken veldig forsterket av at det har handlet om Bjarne Berntsen og hans resultater i Viking de siste tre årene, sier han.

LES OGSÅ: Styrelederen møtte eierne

NFF vil granske saken

VG meldte tirsdag at de kommer til å granske forholdene rundt exiten til Bjarne Berntsen - og regelbruddene Viking har begått.

Vi tar en første runde på det nå i løpet av uken. Da vil vi be Viking om en forklaring. Før det vil vi ikke kunne si så mye mer, sier Espen Auberg - leder i juridisk seksjon i NFF til Norges Fotballforbund.

Mer fra Dagsavisen