Oilers tar pause med luke på elleve poeng

Oilers vant 4-3 borte mot formlaget Sparta i sin siste kamp før landslagspausen lørdag. David Morley laget hat-trick. Hvordan kampen var kan du se her.

3. periode:

60 min.: Slutt! Oilers vinner igjen!  28-32 i skudd. Morley med 29 (!) målpoeng på 15 kamper nå.

59 min:. Dropp med 2,5 sekunder igjen.

59 min.: Mauldin renser unna med 17 sekunder igjen.

59 min.: Voldsomt trøkk fra Sparta.

58 min.: Rokseth får 2 minutter for slashing! Morley rasende. Sparta skal få spille 6 mot 4 med 1.21 igjen. Herlig drama på slutten! Oilers tar timeout.

58 min.. Sparta tar ut keeper

58 min.: Morley lemper til icing. Sparta tar timeout.

57 min.: Oilers biter seg fast i offensiv sone. Vet det blir kaos når Sparta slipper til nå.

56 min.: Trettenes prøver seg. Lillegrend redder.

55 min.: Mååååål! 3-4! Kanon fra Tangen Henriksen og styring fra Niklas Rost. Full kamp igjen her nå, Skal Oilers kollapse?

55 min.: Oilers med mer tak i det igjen etter spilleavbruddet.

53 min.: Powerbreak. Det passet bra for Oilers. Litt under press der.

53 min.: Ny god sjanse Sparta. De har fått blod på tann nå. Blir nok match inn likevel dette etter reduseringen.

52 min.: Måååål! 2-4! Sparta scorer litt ut av ingenting. Grønberg setter fart på og skyter mellom beina på Holm. Den skulle han nok tatt.

50 min.: Luften har gått ut av Sparta etter de to raske fra Oilers.

48 min.: 23-29 i skudd. Oilers bare maler på videre. Lett å la tankene gli til gullårene. For en maskin av et lag som er på gang her!

47 min.: Oilers fulltallige.

47 min.: Mauldin nære å kontre inn 1-5 i undertall!

46 min.: Tangen Henriksen med et skudd rett på sin gamle lagkamerat Holm.

45 min.: Kristiansen får to minutter for interference. Grei den.

45 min.: Måååååål! 1-4! Kanonskudd fra Rokseth fra blå. Pass fra Sveum. Oilers knuser Sparta nå.

44 min.: Måååååååål! 1-3! Et helt vanvittig mål fra Oilrs. Igjen er det Morley! Slår inn pucken på tennis! Igjen er det også Zajac med pass. Hat-trick i mål. Hat-trick i assister. For en kveld de to har!

43 min.: Oilers holder greit ut. Solid undertall.

42 min.: Sparta etablerer seg. Trettenes spiser puck!

41 min.: Trettenes får pucken og går rett på mål i undertall. Skyter i nærmeste kryss. Lillegrend tar den, men må blokkere. Dropp i Spartas sone.

41 min.: Mauldin får 2 min for slashing.

41 min.: Spillet i gang igjen!

2. periode:

40 min.. Pause. Og litt bråk med Kristiansen når det blåses av.

38 min.: Holm med en god redning fra Grønberg. Oppe med snappen.

37 min.: Mååååååål! 1-2! Morley igjen. Zajac med assisten. Nydelig pass inn foran mål. Morley setter den direkte inne i slittet.

37 min.: Kissel med en farlig backhand på mål.

36 min:. Didrik Svendsen går i offside. Krangler litt med Forsberg. Det meldes.

33 min.: Kissel med en OK avslutning fra kloss hold etter pass fra Morley.

33 min.: 18-21 i skudd så langt.

32 min.: Oilers holder ut!

31 min.: Oilers med fire på isen. Strålende undertall.

30 min.: Ny Oilers-utvisning! Voldsom takling fra Ludvig Hoff. Interference. Forsberg sint på dommerne. Oilers må spille fem mot tre i 1.38!

30 min:. Utvisning på Brassart med 13 sekunder igjen av Spartas utvisning. Tripping.

28 min:. Lilleberg får 2 minutter for krysstakling. Oilers i overtall igjen.

28 min.: Morley spiser puck. Bra jobbet!

27 min:. Zajac og Thoresen bråker litt foran Holm, men det går seg til.

26 min:. Voldsomme taklinger begge veier!

24 min:. Måååååååååååål! 1-1! Først misser Kristiansen en stor sjanse. Så smeller Morley pucken direkte i krysset fra litt distanse. Pass fra Zajac. Nydelig mål.

23 min:. Henrik Martinsen Lilleberg får 2 minutter for interference. Oilers i overtall igjen.

23 min:. Alt annet enn en lett kamp for Oilers dette. Sparta har vunnet 8 av siste 9.

22 min.: Klavestad på isen igjen.

21 min:. Spillet i gang i igjen. Oilers i undertall.

1. periode:

20 min:. Slutt på 1. periode. 1-0 til Sparta. Jevn periode. Bra trøkk. Men Oilers skaper ikke veldig store sjanser.

19 min:. Andreas Klavestad hekter Tangen Henriksen bak mål. Sparta får de siste 34 sekundene av perioden i overtall - og halvannet minutt i andre periode om det ikke skjer noe mer.

18 min.: Oilers sliter igjen med å komme til de enorme sjansene. Som mot VIF torsdag.

15 min.: Måååååål! 1-0 til hjemmelaget. Skudd fra skrått hold fra Grønberg.Christoffer Karlsen får returen på åpent mål. Ikke det aller beste keeperspillet fra Holm der kanskje?

14 min.: Masse avslutninger, men ingen kjempestore sjanser i overtallet.

12 min.. Spartas Sander Thoresen 2 minutt for hekting. Oilers med ny overtall.

11 min:. Stor sjanse for Knold etter forarbeid fra Svendsen. Kampens største sjanse. Holm tar den fra kloss hold.

10 min.. God mulighet for Berg-Paulsen!

8 min.: 5-5 i skudd. Powerbreak nå.

7 min:. Sparta fulltallige.

6 min:. Brassart skjærer inn, men avslutningen i kroppen på Lillegrend.

5 min.: Didirk Svendsen får to minutter for å holde Ludvig Hoff. Noe billig, men Oilers har en god mulighet her.

4 min.: Kristiansen involvert i litt gruff mot gamle venner, men ingen utvisninger. Smeller godt i duellene her uansett.

3 min.: I 1. rekken til Sparta finner vi for øvrig Anders Tangen Henriksen. Står med 13 poeng på 15 kamper i år. Den tidligere Oilers-spilleren er i ferd med å få sitt store gjennombrudd som topp seks-forward. Enda hetere enn i fjor hos Ringerike på et bedre lag.

2 min.: Søberg med et farlig skudd. Like utenfor. Frisk innledning fra begge lag her.

1 min.: Kampen i gang! Meget god stemning og mye folk i Sparta Amfi. Også fra Stavanger.

Før kampen:

​Oilers var i trøbbel i forrige serierunde. Da lå laget under mot Vålerenga helt til det var 55 sekunder igjen å spille hjemme i DNB Arena. Så snudde Oilers det og vant på straffer.​

I dag er det Sparta som står for tur i Sarpsborg. Klubben har invitert til fest og gratiskamp for anledningen. ​

Kampen markerer også Tommy Kristiansens første møte med publikum i Sparta Amfi etter at han kjøpte seg selv ut av kontrakten med moderklubben i sommer.​