Sport

Én endring gjorde at Kristoff stakk av med etappeseier på Tour of Norways siste dag

Alexander Kristoff vant siste etappe på hjemmebane. Nå spisser han formen inn mot Tour de France.

– Endringen jeg gjorde i dag var å starte spurten litt tidligere enn sist gang. Jeg vet at på dette oppløpet i Vågen kan jeg starte litt tidligere, fordi det er brostein på slutten. Da er det vanskelig for de andre rytterne å ta meg igjen og få momentum bakfra, sier en fornøyd Alexander Kristoff til RA.

Tross mye vind og en kulde som minnet om alt annet enn sommer i Stavanger sentrum, var det et solid oppmøte på Tour of Norways siste dag. De fleste håpet naturligvis at Kristoff skulle dra i land seieren på hjemmebane. 34-åringen innfridde forventningene.

– Det var deilig å ta seieren her på hjemmebane. Gøy å se at det var et godt oppmøte, sier etappevinneren.

Nervøs underveis

Kristoff forteller at han var ikke sikker på at han skulle dra i land seieren. Det var nemlig fem syklister som lå et godt stykke foran i store deler av løpet.

– Jeg var litt nervøs på bruddet. De lå et stykke foran oss andre og hadde ganske god tid. Men heldigvis sto de ganske stille siste gang i Grisabakken. Da tok vi dem igjen, sier han.

Og når spurten kom viste han hvorfor han er en av de beste i verden på akkurat det området.

– Det var en god spurt, og ettersom jeg startet spurten litt tidligere, var det godt å få førsteplassen, sier den Vaulen-bosatte superstjernen.


Alexander Kristoff

– Seks fantastiske dager

Tour of Norway var endelig tilbake som normalt etter to år med pandemi og restriksjoner. Kristoffs etappeseier var den første norske seieren i rittet i år.

– Vi synes det er ekstra kjekt når nordmenn gjør det bra. Alexander (Kristoff) prøvde å ta seieren i både Kristiansand og i Sandnes, og i dag klarte han det. At han gjør det på hjemmebane er ekstra kult, sier en meget fornøyd Roy Hegreberg. Han er daglig leder for UCI 2.1-rittet Tour des Fjords og Tour of Norway.

Hegreberg mener at arrangementet har fått vist sitt store potensial i år.

– Vi har levert topp klasse. Det har vært seks fantastiske dager. Vi har vist fram den norske fjellheimen, så kommer vi hjem til Stavanger og avslutter det her, sier han og fortsetter:

– Nei, det har ikke vært det beste været, men jeg synes det har vært bra med folk i gater og bakker. Når Kristoff kommer å banker hele gjengen på oppløpet må jeg si at dette var helt fantastisk.

Drøyt en måned til Tour de France

Kristoff sier seg enig med Hegreberg. Han synes det har vært et bra sykkelritt med gode syklister. Men han var mer fornøyd med været enn Hegreberg.

– Jeg fryktet regn oppi fjellene. Men værgudene har vært med oss. Litt sidevind og motvind de siste dagene, men det har gått greit.

Årets høydepunkt nærmer seg. 1. juli starter Tour de France. Men før den tid har Kristoff flere ritt å fokusere på.

– Jeg kjører Brussel klassisk søndag, så skal jeg sykle Sveits rundt uken etter det, forteller 34-åringen.


Mer fra Dagsavisen