Sport

Tre mann ble skadet: De Lanlay ute i en lengre periode

Vikings internkamp lørdag utviklet seg til et lite skademareritt med lav sportslig verdi. Verst gikk det ut over Yann-Erik de Lanlay. Han vil være ute en god stund og nå vil klubben vurdere å ta grep rundt ham.

Bilde 1 av 5
Følg RA Sporten på Facebook!

Allerede etter 20 minutter hadde tre spillere mer eller mindre hinket av banen. Det var all grunn til å rive seg i håret for Morten Jensen og Bjarte Lunde Aarsheim – som så kampen fra tribunen. Seks uker før seristart passet både skader og kampnekt fra regjeringen dårlig.

– Skadene til Viljar Vevatne og Johnny Furdal er nok i kategorien smårusk. «Yanni» er jeg mye mer bekymret for, sier Bjarte Lunde Aarsheim til RA.

Det har han også all grunn til. Han ble igjen strekkskadd og etter at fysisk trener og medisinsk ansvarlig Halvard Øen Grova hadde kikket på ham kom den nedslående beskjeden:

– Den skaden var verre ja. En akutt muskelskade i hamstringen i låret. Det tar nok noen uker før han er tilbake, sier Øen Grova til RA.

Halvard Øen Grova fikk det travelt lørdag med tre skadde spillere. Foto: Espen Iversen

Planen er nå å kikke på det igjen etter en dag eller to. Da er det lettere å danne seg et bilde.

– Så tar vi nok et MR-bilde i løpet av uken, sier han.

LES OGSÅ KOMMENTAR: "Viking og Bryne kam møtes til middag, men ikke til kamp"

Vil ta grep

De Lanlay slet også med et par skikkelige strekker i fjor og kom av den grunn seint opp på sitt vanlige nivå. Øen Grova erkjenner at det har blitt noen smeller og forteller at klubben vurderer grep.

– Han har hatt en veldig god oppkjøring til nå. Så er vi inne i den tyngste treningsperioden på mengde. Det er synd at dette kom nå som vi skal slippe opp litt fra neste uke.

– Hvorfor skjer dette så ofte med ham?

– Det er klart at tidligere skader er en risikofaktor. Så er han også den mest eksplosive spilleren vi har. Vi har et ambisiøst treningsopplegg. Kanskje må vi individualisere litt rundt de Lanlay. Vi skal i alle fall granske litt rundt opplegget rundt ham, sier Øen Grova.

De andre spillerne som måtte gi seg tidlig lørdag var Viljar Vevatne og Johnny Furdal.

– Jeg gikk av trening midt i uken og kjente meg stiv igjen. Da var det bedre å gå av tidlig, sier kaptein Vevatne.

Viljar Vevatne ser internkampen fra tribunen. Han var blant spillerne som måtte gå av tidlig. Foto: Espen Iversen

Halvard Øen Grova anslår at det nok vil gå noen dager inn i neste uke før han kam trene.

– Det er snakk om en liten muskelskade, sier han.

Johnny Furdal avdramatiserer også sin skade.

– Jeg kjente litt i leggen. Da var det best å gi seg for å være litt føre var, sier veteranen.

Han var ute halve sesongen med mageproblemer i fjor, men det virker å være under kontroll.

– Kroppen responderer bra, sier Furdal.

Hangeland kikket på

Ettersom Viking fikk så mange skader måtte de gå ned fra stor bane til å sette målene på 16-meterne og spille ti mot ti i den andre omgangen. Det var kort og godt ikke nok friske spillere til elleve mot elleve. De gikk også ned på den planlagte kamplengden.

– Dette skulle være det nærmeste vi kom kampsituasjon. Lagene hadde også hver sin garderobe og vi var inne og ga en peptalk til lagene før kampen. Så ble det egentlig en trening ut av det, sier Bjarte Lunde Aarsheim – og innrømmer at den sportslige verdien ble kraftig amputert.

Obior Okeke i duell med Kristoffer Forgaard Paulsen. Foto: Espen Iversen

Blant spillerne som fikk vist seg fram var prøvespiller Obior Okeke. Han fikk vist enkelte prov på sin voldsomme fart.

– Han fikk litt temposjokk i starten av denne uken, men ser stadig bedre ut. I denne internkampen klarte han seg helt ok. Nå skal han være med oss også neste uke for å vise seg fram. Så er det klart at det er langt opp for ham. Det blir et langtidsprosjekt om vi henter ham hit, sier Bjarte Lunde Aarsheim.

Internkampen ble for øvrig sett av Ståle Solbakkens assistent Brede Hangeland. Han bor bare noen hundre meter fra stadion og fortalte denne uken RA at landslaget hadde et par av Vikings spillere i kikkerten med tanke på framtiden.

Målscorere i internkampen, som endte 4-1, var Henrik Heggheim, Sondre Bjørshol (2), Harald Nilsen Tangen, Kevin Kabran.

Brede Hangeland så Vikings internkamp lørdag. Foto: Espen Iversen

Nyeste fra Dagsavisen.no: