Sport

Østerhus-brødrene i ferd med å kuppe Berntsen

Det pågår en prosess for å få Bjarne Berntsen på plass i Sandnes Ulf. Tungt involvert er en av klubbens aller største sponsorer.

Følg RA Sporten på Facebook!

RA vet det er snakk om en konsulentstilling i klubben, hvor han skal jobbe tett på den sportslige delen av klubbdriften. Selv ønsker ikke Berntsen å si noe om hva det forhandles om.

- Det er fortsatt dialog, men jeg ønsker ikke å kommentere noe rundt dette før ting er avklart, sier Bjarne Berntsen til RA.

LES OGSÅ: Ny dialog mellom Berntsen og Ulf

Sandnes Ulf har ingen stor organisasjon rundt sport. Over hovedtrener Steffen Landro er det klubbdirektør Tom Rune Espedal som sitter. Det er ingen ren sportssjef på Øster Hus Arena, og det er heller ikke tanken at Berntsen skal ta den rollen.

Det jobbes med hvordan stillingen skal utformes, både med konkrete arbeidsoppgaver, avtalelengde og det økonomiske i avtalen. Stillingen finnes ikke i lønnsbudsjettet i dag, så klubben trenger midlene for å gjøre ansettelsen. RA kjenner til at brødrene Njål og Cato Østerhus skal være med på å finansiere en eventuell ansettelse av Berntsen. De er allerede en stor og viktig sponsor for Sandnes Ulf gjennom Øster Hus, hvor de sitter med navnerettighetene på det nye stadionanlegget, Øster Hus Arena, hvor Sandnes Ulf flyttet inn i 2020. RA kjenner til at det skal være diskusjoner om ansettelsen skal skje direkte i Sandnes Ulf, eller via en av Østerhus-brødrenes bedrifter.

Brødrene Østerhus har valgt å ikke svare RA denne uken. Det har heller ikke styrelederen i Sandnes Ulf, Terje Hopen.

LES OGSÅ: Ny Ulf-stopper passer som hånd i hanske

Det er én måned siden Berntsen forlot hovedtrenerjobben i Viking, som nå er i gang med sin første sesongoppkjøring uten ham siden 2017. Med seg ut av Jåttåvågen fikk han en sluttavtale som sikrer det neste året hans. 64-åringen er tydelig på at han ikke trenger en rask avklaring på hva som skjer framover.

- Jeg har ikke hastverk med å bestemme meg for hva jeg vil gjøre videre, sier Berntsen.

I forhandlingene med Sandnes Ulf skal det også være et tema med kontraktslengden, hvor 64-åringen skal være interessert i en avtale på tre år. Dermed er det et tema for Berntsen, igjen.

LES OGSÅ: Telefonsamtalen som var avgjørende for Bringaker

Nyeste fra Dagsavisen.no: