Sport

Knust Berntsen: – Kom med informasjon til meg som ikke stemte

Bjarne Berntsen (63) er utrolig lei seg etter å ha fått fyken i Viking. Han ville fortsette i ny rolle, men føler seg langt på vei ført bak lyset av klubbens styreleder.

Følg RA Sporten på Facebook!

Litt mindre enn ett år etter at Berntsen sto igjen med kongepokalen på Ullevaal er det slutt. Han går ut portene i Jåttåvågen for siste gang etter at sesongen er over.

– Det er surrealistisk å tenke på. Spesielt siden vi har hatt en så god sesong. Vi har stabilisert oss etter å ha mistet de to viktigste spillerne. Jeg ble utrolig skuffet og lei meg av dette, sier Berntsen til RA.

Treneren sliter med å holde følelsene tilbake. Dette er blytungt. Selv om han skjønte det var ting i gjære, og har forstått det en stund, er dette noe man ikke kan forberede seg på.

– Jeg var heldigvis ikke der da spillerne fikk beskjeden i dag. Det hadde jeg aldri klart. Så forsterker dette seg med alle de hyggelige meldingene jeg nå har fått av fotballpersonligheter rundt omkring i landet.

– Hvorfor tror du at dette har skjedd?

– Det må jo være fordi styret mener jeg ikke er rett løsning for neste år.

– Har du bedt om en forklaring eller fått det?

– Ja. Styreleder Thor-Steinar Sandvik sa at jeg kunne få det etter sesongen. Han ville ikke gi meg det nå.

Feilinformasjon

– Hvordan har samarbeidsforholdet mellom deg og Sandvik vært?

– Det ønsker jeg ikke å si noe om, sier Bertsen.

Selv sliter han veldig med å peke på grunnene.

– Jeg lurer på hva jeg kunne gjort annerledes for å få lov til å fortsette. Så håper jeg arven fører Viking videre med det teamet som nå kommer inn. De er klare for dette.

For selv om han igjen har fått fyken i Viking forsvinner ikke kjærligheten Berntsen har til klubben. Han tar neppe noen ny jobb der, men følelsene kan man ikke viske bort.

Så kunne han også sittet ett år til. Klubben tilbød han jobben som sportslig leder.

– Jeg åpnet opp for å bli med videre i en annen rolle – som jeg hadde intensjon om i avtalen min. Da fikk jeg beskjed av styreleder om at det var helt uaktuelt å forlenge noen av de sportslige avtalene ut over 2021. Så forlenget de med de to nye trenerne ut 2022. Jeg er glad for det valget, men samtidig kom styrelederen med informasjon til meg som ikke stemte. Da skjønte jeg at jeg ikke var ønsket, sier Berntsen.

Styreleder Thor Steinar Sandvik selv ønsker ikke å kommentere det Berntsen sier til RA.

Kort tid

Han peker på at det er meget vanskelig å dra store linjer som sportssjef med ettårskontrakt.

– Det første ønsket mitt var fortsette ut det siste året mitt som trener. Når styret ikke ville det foreslo jeg å gå inn som sportssjef med treårig avtale – eventuelt én pluss én pluss én-avtale for å vurdere underveis. Hadde de gitt meg ett år til ut over den kontrakten jeg hadde ville jeg blitt. Når jeg ikke fikk det følte jeg meg ikke ønsket.

Treneren ble først informert om valget mandag. Praten har pågått i flere uker.

Ifølge Berntsen ønsket klubben å gå ut med at det var enighet om veivalget nå som nyheten sprakk. Det var fullstendig uaktuelt. Berntsen mener han er sparket.

– Jeg ga beskjed om at det var uaktuelt å si at vi er enige. Jeg er et følelsesmenneske og ville ikke klart å skjule dette. Så måtte vi få til en sluttpakke vi kunne leve med.

Berntsen er glad for at Viking nå går for en lokal løsning i Bjarte Lunde Aarsheim og Morten Jensen. Han mener de begge er klare.

– Så vil kun framtiden vise om dette var rett nå.

– Er du motivert for å lede laget de siste fem kampene på oppsigelse?

– Det er ikke vanskelig å motivere seg. Jeg er så enormt glad i klubben Viking og fansen, sier Berntsen.

Han er også helt sikkert på at han har spillerne i ryggen.

– Derfor er det null problem.

– Hva skjer jobbmessig?

– Jeg er åpen for det meste. Også andre fotballjobber.

LES OGSÅ KOMMENTAR: - Det finnes aldri en god timing for å sparke Berntsen

Mer fra Dagsavisen