Sport

Talentene fikk vise seg fram da Sola overkjørte gammel storhet

Det ble en festdag for Sola da Larvik gjestet Åsenhallen. Flere unge spillere fikk muligheten, og to av dem scoret sine første mål i Eliteserien.

Følg RA Sporten på

Sola-damene flyver høyt om dagen. Laget spiller med stor selvtillit og vant suverent 31-21 mot laget som regjerte kvinnehåndballen før Vipers, nemlig Larvik.

Sola-trener Steffen Stegavik benyttet sjansen til å gi flere av lagets yngste spillere spilletid og verdifull erfaring.

Guro Berland Husebø syns det var stas å score sitt første spillemål i storseieren.

– Det var en lettelse å få det første målet i boks, sier Husbø til RA.

– Jeg visste at det var gode muligheter for spilletid i andre omgang, derfor var det veldig godt å få den første scoringen før pausen.

Helt siden Husebø var fem år har hun drømt om å få spille i Eliteserien og score mål. Nå er hun 17 år og lever drømmen.

– Det er helt fantastisk å være en del av denne gjengen. Jeg er bak Camilla Herrem i køen, og har jo derfor den beste læremesteren jeg kunne hatt. Hun hjelper meg mye, og gir meg masse tips, sier Husebø.

LES OGSÅ: Solas semifinalemotstander er trukket

16-åring debuterte med to scoringer

En annen som scoret sine to første mål i Eliteserien var debutant Malin Dueland Iversen. 16-åringen var med i A-lagstroppen for første gang.

– Jeg hadde ikke forventet å få spilletid, men det var veldig gøy få nettopp det. Jeg hadde hvert fall ikke sett for meg å score, og jeg har nesten ikke ord for hvor deilig det var å score to mål, sier Dueland Iversen til RA.

Steffen Stegavik var naturlig nok imponert over prestasjonene til de yngre spillerne.

– Jeg syns alle de yngre gjør en bra jobb. Karoline Jensen kommer inn i forsvar og smeller til. Elise Haaland (født i 2003) går rett inn og viser seg fram. Malin Iversen kommer også inn og scorer to flotte mål, sier Stegavik og fortsetter:

– Guro har vist hele tiden at hun kan prestere. Emilie Andreassen Hamre (2002-modell) som fikk sin debut mot Fredrikstad spilte også en veldig bra kamp.

Johanna Fossum som også er født i 2003, kom inn i mål og fikk også vist seg fram.

LES OGSÅ: Sola vant generalprøven og fortsatte rekken

Stålkontroll i første omgang

Malin Holta og Sola åpnet kampen brennhet. De gule og svarte scoret på sine tre første angrep i kampen, og tok med det en tidlig ledelse i en omgang hvor Holta scoret fem mål.

Til tross for Solas gode start, kjempet Larvik godt og holdt seg inne i kampen. Midtveis i første omgang hadde Sola kun en tomålsledelse, men hjemmelaget så ut til å ha full kontroll på kampen.

Mot slutten av omgangen raknet bortelaget mer og mer, og Sola-spillerne vartet opp med lekre individuelle ferdigheter - til stor fornøyelse for Sola-publikumet. Til pause gikk de gule og svarte med ledelsen 17-11.

Omgangens gledeligste øyeblikk var da Camilla Herrem ga Guro Berland Husebø muligheten fra syvmeteren. Husebø takket for tilliten med å score sitt første mål i Eliteserien.

LES OGSÅ: Dette veddemålet kostet Sola-treneren

Fortsatte lekestuen i andre omgang

Camilla Herrem sørget for at showet fortsatte i andre omgang da hun scoret scoret omgangens første mål, og hennes fjerde for dagen.

Da det var 15 minutter igjen på klokken hadde hjemmelaget økt ledelsen til hele åtte mål. Da begynte flere av de yngre spillerne å få spilletid. Ledelsen endte med å gå helt opp til ti mål.

Dette var Solas niende strake seier, inkludert cupen, til stor kontrast fra fjoråret hvor de tapte de åtte første kampene i Rema 1000-ligaen. Dermed beholder Sola tredjeplassen i serien etter ti kamper.

LES OGSÅ: Hoppet av glede etter ekte cupbombe

Kampfakta

Eliteserien håndball kvinner søndag, 10. runde:
Sola – Larvik 31-21 (17-11)
Toppscorer Sola: Malin Holta

Mer fra Dagsavisen