Sport

Ny deadline for breddefotballen

Norges Fotballforbund nekter å gi opp håpet om en form for seriespill for breddefotballen i 2020. Nå åpnes det for oppstart av kamper så sent som i oktober.

Følg RA Sporten på

Det fremgår av et brev forbundsledelsen sendte til regjeringen mandag. Brevet, som er signert fotballpresident Terje Svendsen, er stilet til kulturminister Abid Raja (V) og helseminister Bent Høie (H).

LES OGSÅ: Uenighet blant de lokale klubbene om oppstart

Regjeringen varslet sist fredag at den ikke vil gjøre noen ny vurdering rundt åpning av breddeidretten før tidligst i midten av september. Det mener NFF er siste frist dersom det fortsatt skal kunne gjennomføres seriespill i lavere divisjoner.

«Dersom ikke breddefotballen kommer i gang med kontakttrening innen midten av september må NFF dessverre avlyse serien for 2020», heter det i brevet til Høie og Raja.

Tidligere har både fotballforbundet og Divisjonsforeningen, som blant annet representerer klubbene i 3. divisjon for menn, satt deadline for oppstart av aktivitet enda tidligere.

– Får vi ikke lov av myndighetene, og er vi ikke i gang innen 18. september, må vi dessverre si at sesongen 2020 utgår, sa leder Kari Lindevik i Divisjonsforeningen til NTB i forrige måned.

LES OGSÅ: Brassart ønsker å starte der han slapp

Nye formater

Norges Fotballforbund opplyser at det nå foreligger forslag til nye og tilpassede turneringsformater for å berge sesongen i lavere divisjoner. Som følge av myndighetenes bekymring for økt smittefare ved reisevirksomhet, er denne planlagt redusert til et minimum.

Det betyr blant annet at det legges opp til at divisjonene deles opp i kortreiste puljer.

LES OGSÅ: Klamrer seg til håpet om fotball

De nye formatene åpner for at de første kampene kan komme til å bli spilt så sent som i oktober. Det har neppe skjedd i norsk fotball tidligere.

«I plan for oppstart har NFF lagt opp til trening med kontakt senest fra midten av september og kamper fra begynnelsen av oktober», skriver fotballpresidenten.

Han understreker også at det store flertallet av klubbene fortsatt ønsker å gjennomføre sesongen, selv om frustrasjonen over de stadige utsettelsene er stor.

LES OGSÅ: Berntsen: - Vi ga dem valuta for oppmøtet

50.000 spillere

I sin argumentasjon for at breddefotballen må få grønt lys innen midten av september, peker NFF blant annet på at smittetilfellene i toppfotballen har vært få etter at den ble startet opp igjen.

Det har så langt vært åpnet for treninger og kamper på de tre øverste nivåene i norsk herrefotball og de to øverste nivåene på kvinnesiden.

LES OGSÅ: Brodd måtte trekke to lag

Ifølge NFF er det rundt 50.000 spillere som så langt ikke har kunnet utøve idretten sin på vanlig måte i 2020.

– Vi håper regjeringen og helsemyndighetene finner det forsvarlig å tillate kamper for alle nå – og i alle fall trening med full kontakt som et minimum. Det vil bety mye for motivasjonen og entusiasmen ute i klubbene fremover, selv om kamper er og blir det store målet og motivasjonsfaktoren, sier fotballpresident Svendsen til forbundets nettsider.

Han ber om et svar fra myndighetene på mandagens brev innen midten av september. Da vil trolig også en ny generell anbefaling rundt åpning av breddeidretten foreligge.

LES OGSÅ: Den nye Viking-direktøren har inntatt kontoret