Sport

Brodd må trekke flere lag

Frafallet gjennom koronaviruset har gitt store konsekvenser for lokalfotballen.

Følg RA Sporten på Facebook!

Bred­de­fot­bal­len har opp­levd enorm usik­ker­het si­den mars. De voks­ne får ennå ikke gå i gang med kon­takt­tre­ning, og barn har ven­tet til nå med å spille kam­per. Nå har Stor­haug-klub­ben Brodd truk­ket fle­re lag fra se­rie­spill.

Fra­fal­let ble for stort til at Brodd kan stil­le ju­ni­or­lag den­ne se­son­gen.

– Vi had­de to el­le­ver­lag og et sju­er­lag i fjor. Det for­svant en del der­fra. Vass­øy star­tet lag, så alt er ikke i for­bin­del­se med ko­ro­na­vi­ru­set. Vi gikk fra tre ju­ni­or­lag til ett. Vi had­de 17–18 spil­le­re i star­ten, så ble det tyn­net ut gjen­nom ko­ro­na. Nå den siste må­ne­den har også tre­ne­ren gitt seg. Vi sit­ter igjen med fire til fem spil­le­re på ju­ni­or­laget, som nå er truk­ket fra se­rie­spill, sier Brodd-sjef Kyr­re Sand­ven til RA.

LES OGSÅ: Fotballforbundet fortviler over breddenekt

Et­ter­som spil­ler­ne ikke har fått lov å drive van­lig fot­ball­tre­ning har det blitt tyn­ne­re i rek­ke­ne un­der­veis.

– Ju­ni­or­grup­pen hos oss øns­ket å være med for det so­si­a­le. De med am­bi­sjo­ner er flyt­tet opp i A-grup­pen. Det skul­le være en so­si­al are­na. De ser ikke ver­di­en av å ter­pe tek­nikk, slik som det var åp­ning for. Det er fryk­te­lig synd, for det­te er en vik­tig so­si­al are­na for de. Den mis­ter de nå.

LES OGSÅ: 3. divisjon spilles som enkel serie

Se­ni­or­lag ry­ker

Det er ikke bare i ju­ni­or­av­de­lin­gen det mer­kes på Mid­jord. På se­ni­or­ni­vå har klub­ben nå truk­ket Brodd 2, som egent­lig skul­le spilt i 5. di­vi­sjon den­ne se­son­gen.

– Vi har egent­lig tre se­ni­or­lag. Det er trop­pen til 5. di­vi­sjon som gir seg, men vi øns­ker å flyt­te 6. di­vi­sjons­laget opp. Det er en for­ma­li­tet, det er li­ke­vel et lag som for­svin­ner, for­kla­rer Sand­ven.

Det to­ta­le fra­fal­let gjen­nom ko­ro­na­pan­de­mi­en har vært stort. For Stor­haug-klub­ben er det nå snakk om et stort tap av med­lem­mer.

– Jeg vil tip­pe rundt 50 med­lem­mer gjen­nom den­ne pe­ri­oden. Jeg har ikke vært per­son­lig i kon­takt med alle, men det er ut­mel­din­ge­ne i lø­pet av pe­ri­oden, sier Sand­ven.

LES OGSÅ: Tror på boom for lokalfotballen når den starter opp

A-laget

Brodds A-lag i 3. di­vi­sjon er også ram­met av at bred­de­fot­bal­len ikke får star­te opp ennå. I fot­ball­mil­jø­et ven­tes det nå på nær­me­re av­kla­ring fra myn­dig­he­te­ne 10. au­gust. Den­ne se­son­gen er­kjen­ner Sand­ven at han er for­nøyd med at det ikke er fle­re 2. di­vi­sjons­klub­ber i om­rå­det. Der er det nem­lig lov med kam­per og kon­takt­tre­ning igjen. Øns­ket om å spille fot­ball igjen er stort blant spil­ler­ne.

– Vi har mis­tet spil­le­re i A-lag­strop­pen. Vi har 16 el­ler 17 ute­spil­le­re i stal­len per dags dato. Av dem er åtte el­ler ni ju­ni­o­rer. Fle­re spil­le­re har nå valgt å gi seg, sier Brodd-sje­fen.

3. di­vi­sjons­laget har trent i to uker nå, in­nen­for gjel­den­de smit­te­verns­reg­ler.

Mer fra Dagsavisen