Sport

Opplever vekst i jenteavdelingen

NAVN I NYHETENE: FK Vidars Gaute Meling opplever ikke et stort frafall i klubbens yngre rekker. Tvert imot vokser klubbens medlemsmasse blant jentene. Og så er det én ting han ikke skjønner når det gjelder koronatiltakene.

Følg RA Sporten på Facebook!

Hvem: Gaute Meling.

Hvorfor: Er leder i FK Vidars sportslige utvalg, og sportslig leder for ungdomsavdelingen i klubben. Nå kan spillerne trene som normalt, men får ikke spille kamper ennå.

– Hvordan er reglene for barne- og ungdomsfotballen nå?

– Nå er det åpnet opp igjen. Jeg hadde første trening med gutter 10 mandag. Den oppdaterte veilederen til NFF gjør det lov med nærkontakt i spill, men ikke unødvendig nærkontakt. Det er ikke åpnet for kamper ennå. Det vil ikke bli noen form for seriespill før august uansett. Jeg tror de kommer til å åpne for treningskamper og mindre turneringer et godt stykke ut i juni. Jeg håper det. Det virker som at det meste går etter en toukerssyklus, hvor de åpner mer hver 14. dag.

LES OGSÅ: Gladmelding til Viking-fansen

– Mange opplever frafall på de aldersbestemte lagene sine. Hvordan har aktiviteten i Vidar vært?

– Jeg har sett at flere sliter, og tok derfor en runde rundt i barneavdelingen. Vi har ikke mistet noen spillere grunnet koronatiden. Jenteavdelingen har vokst. Mye har vært stengt, og når inneidrettene har vært stengt har det vært enklere å bli med på fotballtrening.

– Hvordan opplever du det når voksne folk kan gå på byen, men barn får ikke spille fotballkamper?

– Det synes jeg er helt meningsløst. Der er jeg krystallklar! Jeg skjønner at de åpner opp en næring, som skal få lov til å drive sin forretning. Prinsippet med at du kan gå i bingohaller, eller drikke øl, men ikke spille fotball. Det er helt meningsløst at de ikke har fått spille fotball.

LES OGSÅ: Dette vil Berntsen at Viking blir bedre på

– Hvordan ser A-laget til Vidar ut denne sesongen?

– Det er et spennende lag. Bjørnar Holmvik kommer inn som trener med mye erfaring fra egen karriere. Han har et stort fotballhode. Troppen er veldig ung, og noen av de rutinerte fra i fjor er med. Det er såpass kvalitet i ungdommen som er tatt opp at jeg tror vi kan se fram til en god sesong. Det er mange spillere fra vår egen ungdomsavdeling.

LES OGSÅ: Kommentar: Dette er den største grunnen til Vikings suksess

– Hva tror du de langsiktige konsekvensene blir for lokalfotballen?

– Det snakkes jo blant dem som har peiling om at det kommer en ny bølge med smitte. Hvis vi ikke kommer i gang med serien ser jeg litt mørkt på det. Nå har det vært så mye rundt på sosiale medier med mimring. Folk er klar til å gå i gang igjen. Jeg tror at det hele vil være glemt etter tre til fire serierunder.

– Tror du det blir mer tilskuere i lokalfotballen når det åpnes opp igjen?

– Jeg håper at mange har savnet fotballen, og vært så mye på hytten, at de vil bli hjemme for å se laget de hører til. Jeg håper det kan gi en liten effekt.

LES OGSÅ: De lokale klubbene frykter økonomisk smell

– Hvilken bok har betydd mest for deg?

– Det er lenge siden jeg har lest bøker. Det eneste jeg har lest i voksen alder er biografier fra noen av Drillos profiler. Jeg er ikke noen bokmann.

– Hva gjør deg lykkelig?

– Det er ferie med familien og når Vidar vinner kamper. Det er en god blanding.

LES OGSÅ: Merker allerede frafall

– Hvem var din barndomshelt?

– Det har sikkert vært mange gjennom årene. Lokalt var det Stian Auklend på Vidars A-lag, i Viking hadde jeg Roger Nilsen, og Paul «Gazza» Gascoigne i England.

– Hva misliker du mest ved deg selv?

– Jeg aner ikke. Jeg har sikkert mange uvaner.

– Hva gjør du når du skeier ut?

– Det er vel cola. Det går litt for mye av det, så det må være min utskeielse.

LES OGSÅ: Slik tror Halgunset koronaviruset har slått ut på formen

– Hva er du villig til å gå i demonstrasjonstog mot?

– Det må være rasisme og forskjellsbehandling generelt. Det hadde jeg stått opp mot.

– Er det noe du angrer på?

– Nei, jeg håper ikke det. Det har hendt at jeg har angret på valget av Tottenham som favorittlag i England. Jeg er en av få som tørr å innrømme det.

– Hvem ville du helst stått fast i heisen med?

– Da ville jeg stått fast med en god gjeng. Jeg ville hatt med Drillo og Nils Arne Eggen. Vi skulle hatt en god fotballdrøs, så hadde brannmannskapet brukt lang tid på å få oss ut, forhåpentligvis.

LES OGSÅ: Slik tror Viking-trenerne disse nye reglene vil endre fotballen

Mer fra Dagsavisen