Sport

Infridde da Sola sikret kvalifiseringsplassen

Sola knuste Follo med elleve mål på bortebane og sikret seg minst kvalifisering for å beholde plassen i eliteserien søndag. Lasset ble definitivt dratt av dem som skal gjøre det hos Sola.

Malin Holta og Camilla Herrem leverte varene da Sola sikret kvalifiseringsplassen i eliteserien søndag. Foto: Espen Iversen
Følg RA Sporten på Facebook!

Parkettens toppscorer ble Malin Holta. Den tidligere Frankrike-proffen, som nå igjen er aktuell for nytt opphold i utlandet, knallet inn ti mål på 13 forsøk.

Kristina Novak viste også godt igjen med sju scoringer, mens Camilla Herrem satte seks mål på seks forsøk fra vingen.

Sola ledet med 19-12 til pause og hadde stort sett full kontroll i hele oppgjøret mot Follo. Sluttresultatet ble 35-24.

LES OGSÅ: Nå handler det om å sikre kvalikplass for Sola

Seieren betyr at Sola ligger fire poeng foran Follo på kvalifiseringsplassen. Begge lagene har fire poeng igjen å spille om, men Sola har langt bedre målforskjell enn Follo og har slått laget i begge oppgjør i år og innbyrdes oppgjør teller først ved poenglikhet i eliteserien. Dermed kan de ikke tas igjen.

Sola har igjen oppgjør mot Byåsen hjemme på onsdag og Terntes på bortebane neste onsdag før grunnserien er over.

Mika Nurmis mannskap har for øvrig fire poeng opp til Oppsal på den siste trygge plassen på tabellen. Her er målforskjellen relativt jevn, men Sola har tapt begge sine oppgjør mot Oppsal. Dermed kan ikke Sola bevege seg bort fra 10. plassen på tabellen uansett hva som skjer i siste to kamper.

I 1. divisjon ligger akkurat nå Rælingen på kvalifiseringsplassen, men Flint og Volda kan også bli aktuelle motstandere.

Espen Iversen

Espen Iversen

Sportsleder i Dagsavisen Rogalands Avis