Sport

Nå handler det om kvalifisering for Holta og Sola

På tross av en voldsom opphenting etter pause mot Molde ble det nytt tap for Sola onsdag. Nå er håpet om å berge plassen uten kvalifisering ute.

Bilde 1 av 4
Følg RA Sporten på Facebook!

Samtidig som Sola tapte 29-32 hjemme for Molde vant tabellnabo Fana med 27-24 borte mot Fredrikstad. Dermed er luken opp på fem poeng med tre kamper igjen å spille for Sola. Byåsen og Tertnes skal normalt være for sterke. Nå handler alt om å slå Follo på 11. plass i neste kamp 1. mars.

– Nå er det bare å glemme å holde seg uten kvalifisering. Det er 10. plassen det står om. Slår vi Follo i neste kamp så har vi sikret oss kvalifisering. Taper vi ligger vi likt, men de har enklere program enn oss på slutten, sier Malin Holta til RA.

LES OGSÅ: Klarte ikke å slå tabellnaboen

Bommet på mye

Bakspilleren var en av mange det kladdet for før pause mot sterke Molde. Sola havnet bakpå direkte og lå under med 13-18 til pause. På tross av en voldsom opphenting, og stor nivåheving etter hvilen, holdt det ikke. Sola kom seg opp på uavgjort, men sprakk de siste minuttene.

Holta tar på seg en stor del av skylden for at det kladdet før pause.

– Jeg bommet alt for mye og må ta på meg mye av skylden for det. Så var vi heller ikke gode nok bakover, sier hun.

Backen, som kan havne i utlandet igjen neste sesong, satte kun tre av sine åtte første forsøk.

Så våknet hun voldsomt til, sammen med resten av laget, etter hvilen. Åtte scoringer stanset Solas suverene toppscorer på.
– Vi var gode etter pause, slår hun fast.

Ros fra treneren

Trener Mika Nurmi var helt enig i den konklusjonen.

– Jentene skal berømmes for at de ikke ga opp. Etter pause viste de en heroisk innsats. Så skal vi også huske på at Molde er gode. De ligger på 5. plass. Det er liten tvil om at vi har hevet oss ganske mye totalt sett.

Nurmi mener Sola hadde relativt god kontroll sentralt i banen. Det var på kantene det sviktet. Spesielt før pausen.

Nurmi, som gjorde trenercomeback med Sola i vinter, erkjenner at han er i ferd med å få smaken på å være eliteserietrener igjen etter noen år ute av manesjen.

Samtidig tenker han kun på å holde laget oppe nå. Ikke på framtiden.

– Så vet jeg at styret i klubben sonderer terrenget litt rundt trenerspørsmålet nå.

Det vil ikke Nurmi bruke mange kalorier på. Alt handler om å holde laget oppe. Rykker Sola ned vil de fleste nøkkelspillerne forsvinne og klubben må eventuelt bygge på ny. Det vet treneren selvsagt.

Nå skal alle krefter brukes på å slå Follo i neste kamp for å sikre kvalifisering.

– Nå har vi en helt avgjørende kamp om halvannen uke. Vi skal ha den kvalifiseringsplassen, sier treneren.

Kampfakta:
Sola-Molde 29-32 (13-18)
Åsenhallen, 664 tilskuere
Sola: Ewanovich, Svarrer Hansen - Aasheim 3, Holta 8 (1), Mjærum 3, Eriksen Langø, Johannesen Haugstvedt, Seierstad Wiik, Fossum, Fjellheim, Zacharska, Brandt Nielsen, Novak 7, Barka 2, Holgersen Dnielsen 2, Herrem 2.
Toppscorer Molde: Julie Lygren 8
Utvisninger: Sola 1x2 min. Molde 1x2 min.
Dommere: Tor Brede Launes og Vidar Larsen

Mer fra Dagsavisen