Sport

Disse avgjør flest kamper for Oilers

Vi har sett på hvem som scorer de avgjørende målene for Oilers denne sesongen. Svaret vil overraske mange.

Følg RA Sporten på Facebook!

To spillere har fem kampavgjørende mål hver for Oilers denne sesongen. Ludvig Hoff ble overrasket da RA presenterte tallene for ham. Det er nemlig Hoff og hans rekkekamerat Brady Brassart som topper listen.

– Det er morsomt å føle at jeg bidrar. Jeg visste ikke at det var fem stykker, men det er en kul statistikk å ha. Vi jobber hardt, og da er det gøy å få noen belønninger i blant, sier Ludvig Hoff.

Han er lillebroren til Oilers-spiller Magnus Hoff, og kom til byen før denne sesongen.

LES OGSÅ: Kissel svarer på Thoresens angrep

Viktigst å vinne

Den andre på toppen av listen er den canadiske centeren Brady Brassart. Gjennom høsten har 26-åringen tilpasset seg europeisk ishockey. Det han har levert de siste månedene har vært enormt.

– Det føles godt, og det er en god statistikk å ha. I et større bilde er det viktigste at vi vinner, da betyr det ikke noe hvem som avgjør kampene.

På plassen bak ligger David Morley og Dan Kissel. De har begge fire avgjørende scoringer, Magnus Hoff er på femteplass med tre.

– Jeg er usikker på om jeg har hatt en slik statistikk tidligere, sier Brassart.

LES OGSÅ: Oilers har hentet den siste brikken

Tøff start

Sesongen startet vanskelig for canadieren. Defensivt har han vært solid, men det tok litt tid før han følte at det løsnet.

– Det var en tilpasning for meg i starten. De siste månedene har vært bra offensivt, og det må vi holde oppe, sier Brassart.

Oilers har allerede avgjort serien. Sluttspillet står for tur først i midten av mars. Det blir likevel ingen hvilepute for Brassart og Oilers.

– Jeg gleder meg til sluttspillet. Det blir en stor test for oss. Vi har hatt god motstand hele året. Nå må vi trø inn gasspedalen, sier Brassart.

LES OGSÅ: Derfor gikk rullegardinen ned hos Tommy: - Skulle nok aldri spilt kampen mot Grüner

Mer fra Dagsavisen