Sport

Bekreftet: Oilers henter spiller fra Nürnberg

Oilers har nå forsterket laget foran avslutningen på sesongen og brukt opp den siste plassen på utlendingskvoten.

Bilde 1 av 2
Følg RA Sporten på Facebook!

Klubben har lenge hatt en utlendingsplass åpen og ankelbruddet til David Morley har gjort en ny signering stadig mer aktuell hos de nykårede seriemesterne.

Nå får RA bekreftet at signaturen til Rylan Schwartz (30) fra Nürnberg er i boks.

Den 178 centimeter høye angriperen kan spille både ving og center.  Han har produsert solid for Heilbronner Falken i DEL 2 og for Fischtown Pinguine i DEL de siste årene.

Spilleren har både kanadisk og tysk pass. Dermed behøver han ikke å gå gjennom den lange papirmøllen hos UDI for å bli spilleklar for Oilers. Han ankommer Stavanger onsdag morgen og klubben håper å kunne se ham på trening samme dag. Debuten kan i teorien komme ganske raskt.

Kan fylle flere roller

LES OGSÅ: Slik er kontraktssituasjonen i Oilers

Denne sesongen har han ti poeng på 31 kamper for Nürnberg Ice Tigers.

– Det blir et spennende bekjentskap. Jeg så ham på Colorado College. Der spilte han med Scott Winkler og William Rapuzzi. Jeg så en kamp i Minesota hvor brødrene Scwartz var enestående, sier Higson til RA.

Broren Jaden Schwartz vant for øvrig Stanley Cup med St. Louis Blues i fjor.

– Jeg har fulgt karrieren til Rylan videre. Han ble aktuell for Europa og har siden gjort det bra i Tyskland. Han har et godt blikk og er en solid toveisspiller. Han kan bekle alle offensive roller, men det blir opp til trenerteamet å bestemme hvor han skal benyttes. Han er ikke høy, men sterk i kroppen. Dette er en mann som ikke er redd for å gå inn i de tøffe områdene på banen, sier Higson.

LES OGSÅ: Derfor gikk rullegardinen ned hos Tommy: - Skulle nok aldri spilt kampen mot Grüner

Spilte med Gedig og Hoeffel

Higson forteller at det er forventninger til spilleren.

– Vi tror han har et offensivt potensiale. Han har alltid hatt en offensiv rolle. Han er en god pasningslegger og en god avslutter. Vi håper at han tar en produserende rolle i Oilers.

Schwartz har for øvrig spilt med Oilers-kjenningene Curtis Gedig og Mike Hoeffel i tysk hockey. Begge var i Fischtown Pinguine.

RA omtalte først overgangen tirsdag morgen. Da var ikke alt det formelle klart i følge Pål Higson – som likevel bekreftet at de nærmest var i mål med en ny angriper.

Sportsdirektøren har for øvrig vært aktiv med penn den siste tiden. Forrige uke forlenget han avtalene med både David Morley, Patrick Ulriksen og Magnus Hoff.

LES OGSÅ: Kun ett hinder gjenstår før norsk hockeys framtid kan spikres

Fakta:

Rylan Schwartz
Født: 8. januar 1990
Fødested: Wilcox, SK, Canada.
Høyde: 178 centimeter
Vekt: 87 kilo
Fatning: Venstre
Posisjon: Forward

Tidligere klubber:
SJHL:

Notre Dame Hounds
NCAA:
Colorado College
AHL:
Worcester Sharks
Toronto Marlies
ECHL:
Allen Americans
Orlando Solar Bears
DEL2:
Heilbronner Falken
DEL:
Fischtown Pinguins
Nürnberg Ice Tigers

Mer fra Dagsavisen