Sport

Bamsecomeback for Kristiansen

Tommy Kristiansen sier at han har savnet å delta på Oilers veldedige tiltak, og var igjen på plass da han og flere av Oilers-spillerne delte ut årets bamser fra bonanza-kampen i januar på sykehuset torsdag.

Bilde 1 av 4
Følg RA Sporten på Facebook!

2236 bamser ble samlet inn under årets bamsekamp, noe som er ny rekord for Oilers. Tradisjonen tro tok flere av spillerne turen opp på Stavanger universitetssykehus (SuS) for å dele ut bamsene som ble kastet på isen i januar.

– Det er veldig kjekt å være tilbake her på sykehuset for å dele ut bamser. Det gir oss mye å kunne komme hit for å spre glede til dem som ikke har det så bra, sier Tommy Kristiansen til RA.

LES OGSÅ: Satte ny giverrekord med god margin

Har savnet bamsene

Etter at Kristiansen forlot Oilers, har han savnet å være med på de type arrangementene som Oilers legger så mye ned i.

– Verken i Krefeld eller i Sarpsborg har de disse type veldedige arrangementene, så det var noe jeg så fram til å være med på igjen da jeg signerte for klubben igjen. Jeg er en som gjerne ønsker å være med på disse typer arrangement, da det gir meg veldig mye å gi tilbake, forteller Kristiansen som sier at han ikke er vond å be når bamsene skal deles ut.

– Det setter ting i perspektiv, og gir et sterkt inntrykk på oss spillere. At vi kan komme her som idrettsprofiler, og dele ut bamser og ta en prat med dem som er innlagt betyr mye for oss. Det å se de vi snakker med smile og gi dem litt glede i hverdagen er veldig godt, forteller Kristiansen.

LES OGSÅ: Snakker ut om hvorfor han aldri burde forlatt Oilers

Håper flere følger etter

Nicolai Bryhnisveen var med å dele ut bamser for Oilers for første gang, men han har gjort det tidligere.

– Da jeg spilte i Timrå i Sverige delte vi ut bamser til kreftsyke barn. Det gjorde veldig inntrykk, og gjorde det veldig enkelt å stille opp her for Oilers, sier Bryhnisveen.

Begge håper flere klubber følger etter, og ønsker så mange tiltak som mulig velkommen i hverdagen.

– Jeg var klar over at Oilers ga mye tilbake til byen, og at de hadde en klar profil om å hjelpe til i samfunnet utenfor isen. Alle tiltak som det her er veldig bra, sier Bryhnisveen.

Kristiansen mener det er en av grunnene til at han er så glad i byen og Oilers.

– Oilers passer på at vi spillerne har det bra, men legger samtidig mye ned i arbeidet med å gjøre andre glade gjennom det veldedige arbeidet sitt, sier han.

LES OGSÅ: Mauldin sjalu på Forsbergs bamsemål

Nyeste fra Dagsavisen.no: