Sport

– Sykt at det har blitt som det har blitt

Kristian Thorstvedt (20) skulle egentlig gått på college i USA nå. I stedet står han fram som et av de heteste navnene i Eliteserien. Da Viking senket TIL søndag scoret han sine første to mål på toppnivå.

Følg RA Sporten på Facebook!

Først var han på rett sted til rett tid etter åtte minutter og beinet inn et litt tilfeldig mål. Så dundret han inn scoringen som drepte kampen sju minutter på overtid. Innimellom der jobbet unggutten som en galeislave da Viking parkerte bussen i nord og sørget for sin beste sesongstart i Eliteserien siden 2001.

For gutten som egentlig skulle gått på college i USA er det hele litt uvirkelig.

Det er mye flaks i fotball. Det er sykt at dette har blitt som det har blitt. Jeg kan bare takke Bjarne Berntsen for at han ga meg sjansen i fjor og at han har fortsatt med det i år, sa Thorstvedt til Eurosport etter kampen.

LES OGSÅ: Slik var TIL-Viking

Tilfeldigheter og klasse

Historien kunne definitivt vært en annen hvis ikke pappa Erik hadde tatt en telefon og spurt om ikke poden kunne trene med Viking i fjor vinter. Nå framstår midtbanemannen som en av norsk fotballs største talenter og mest salgbare spillere.

Samtidig er alle målene hans selvsagt uvurderlige for Viking. Seieren søndag var et defensivt mesterverk. En skikkelig sliteseier.

Det er utrolig deilig. En meget viktig seier. Vi drar herfra med tre poeng og fightet som vikinger. Vi ofret oss virkelig etter pause.

Scoringen som trygget poeng og nerver var pen og kom etter en overgang. Thorstvedt klinte ballen i lengste hjørnet fra distanse.

TIL sendte alle mann i angrep. Vi fikk et gunstig brudd. Jeg var på rett sted til rett tid, sier Thorstvedt til Eurosport.

Han erkjenner at det var press i luften etter at han ble kåret til årets gjennombrudd i Norge på nivå to i fjor.

Klart at når du leverer bra vil det komme forventninger. Men jeg tenker ikke mye på det. Kun på eget spill. Så blir det bra til slutt, sier han.

Ros fra Berntsen

Det vanket også ros fra Bjarne Berntsen.

I dag var Kristian viktig. Han var på rett plass da de fikk en dårlig klarering. Den siste var en klinisk avsluting.

Trener var selvsagt meget glad etter kampen. Viking vant selv om de ikke var hundre prosent på offensivt.

Jeg ville gjerne vi skulle skapt flere store sjanser. Vi var for upresise i overgangene når vi kunne få store sjanser. Men jeg kan ikke klage over det defensive. Det var trøkk mot oss, men de kom ikke til mye, sier han til Eurosport.

Nå er planen for fortsettelsen enkel:

Vi skal ha så mange poeng som mulig så fort som mulig. Nå har vi fått en godt start i alle fall.

Glad Tripic

Kaptein Zlatko Tripic smilte også godt.

Det var vanvittig deilig! Det er lenge siden Viking har vunnet i Tromsø, sier han.

Det er helt rett. 2009 for å være nøyaktig.

Samtidig erkjenner han også at Viking viste seg fra en ny side. De parkerte bussen og drepte kampen effektivt etter å ha fått den tidlige ledelsen.

Ja. Kanskje. Men kampplanen fungerte vanvittig godt. Vi må være kyniske og smarte på bortebane. TIL liker å ha mye ball. Det handler om tålmodighet. Begge lag kunne scoret. Dette var en profesjonell bortekamp, sa han til rettighetshaveren etter kampen.

Kampfakta og Vikingbørsen:
Fotball, eliteserien 2. runde
Tromsø – Viking 0-2 (0-1)
Alfheim, 2888 tilskuere
Mål: 0-1 Kristian Thorstvedt (8), 0-2 Thorstvedt (90).
Dommer: Kristoffer Hagenes, Hovding.
Gult kort: Anders Jenssen, Kent-Are Antonsen, Lasse Nilsen, Tromsø, Zlatko Tripic, Tommy Høiland, Rolf Daniel Vikstøl, Viking.
Tromsø (4-3-3): Jacob Karlstrøm – Artem Sokol (Marcus Holmgren Pedersen fra 56.), Simen Wangberg, Anders Jenssen (Lasse Nilsen fra 71.), Juha Pirinen – Kent-Are Antonsen, Morten Gamst Pedersen, Onni Valakari – Mikael Ingebrigtsen, Brayan Rojas, Daniel Berntsen.
Viking (4-3-3): Iven Austbø 6 – Sondre Bjørshol 7, Runar Hove 7, Viljar Vevatne 6, Rolf Daniel Vikstøl 6 – Kristian Thorstvedt 7, Samuel Kari Fridjonsson 5, Ylldren Ibrahimaj 5 – Zymer Bytyqi 5 (Tord Johnsen Salte fra 90.), Tommy Høiland 4 (Hassan Sale Usman fra 74.), Zlatko Tripic 5 (Fredrik Torsteinbø fra 66.).

Mer fra Dagsavisen